Home Nieuws Buitenlandse media kraken Oranje en Frank de Boer

Buitenlandse media kraken Oranje en Frank de Boer

8617
0

Frank de Boer staat er alle enkele jaren niet goed op in het internationale voetbal.

Dat is er na de desastreuze avond in Istanbul niet beter op geworden. Oranje begon dramatisch aan de kwalificatiereeks voor Qatar. Het Nederlands elftal verliest flink in Turkije en gaat met de uitslag de wereld over. Frank de Boer krijgt er flink van langs in buitenlandse media.


Donyell Malen speelde een weinig inspirerende partij en veroorzaakte ook een strafschop. ‘We hebben het sap uit de sinaasappel geperst’, begint Habertürk over Oranje. ‘Dit is een historische overwinning. Het is niet makkelijk om tegen het gestructureerde Nederland te spelen, maar Turkije heeft een team met goede voetballers en een goede bondscoach (Senol Günes, red.).’

‘Dit was het minst oplossingsgerichte team waar we lange tijd naar hebben gekeken. Het zou niet verbazingwekkend zijn als ze zich niet plaatsen voor het WK, zeker niet met Frank de Boer aan het roer’, klinkt het in de Turkse krant. ‘De sinaasappel was zoet, maar er waren ook bittere signalen: invaller Luuk de Jong bezorgde Turkije problemen.’

‘Burak Yilmaz heeft Nederland gesloopt en geschiedenis geschreven!’, zag Milliyet. De 35-jarige spits wordt ‘de held van Istanbul’ genoemd. Sabah concludeert dat heel Turkije een ‘historisch hoofdstuk’ heeft toegevoegd aan de voetbalgeschiedenis van het land en de eurforie daarin kent nauwelijks grenzen.

Ook in Qatar, bij de internationale zender beIn Sports, was de verrassing al net zo groot als de verbazing over het spel en de uitslag. Oranje wordt gezien als grote voetbalnatie maar loopt nu al achter de feiten aan, stelden de analisten van de Qatarese zender vast. De naam van Frank de Boer is een bekende naam in het oliestaatje maar de vraagtekens boven het hoofd van Frank de Boer worden alsmaar groter en groter.