Home Nieuws ‘Bruma blijft wel een beetje een zorgenkindje’

‘Bruma blijft wel een beetje een zorgenkindje’

47
0

In zijn vooruitblik op de wedstrijd tussen PSV en Sporting Lissabon stelt Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad vast dat er weinig wisselingen in de basisopstelling kunnen worden verwacht.

Elfrink analyseert ook de kwaliteiten van de miljoenenaankoop Bruma en stelt vast dat de speler nog niet dat brengt wat er van hem mag worden verwacht.

“Ik denk niet dat Mark van Bommel iets verandert aan zijn basiself, die zondag in het duel met sc Heerenveen startte. Je moet nu denk ik niet gaan wisselen, nu het net wat vastigheid krijgt.”

De Portugese buitenspeler Bruma zal donderdagavond in Lissabon vermoedelijk niet aan de aftrap verschijnen en dat is een begrijpelijke keuze. De onvoorspelbare aanvaller heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten maar is momenteel te wisselvallig in zijn niveau, spel en acties.

Het helpt ook niet bepaald als je een goede periode kent, geblesseerd raakt en daarna pendelt tussen bank en basis maar overall kan en moet Bruma meer van zichzelf eisen om net als in de beginfase van het seizoen succesvol te zijn met doelpunten en assists.

“De Portugees Bruma blijft daarbij wel een beetje een zorgenkindje, concludeert de PSV clubwatcher. “Het is nog geen hoofdpijndossier, dat lijkt me wat vroeg, maar hij moet wel aan het voetballen komen natuurlijk. Bruma was heel duur en zal moeten gaan renderen. Lukt dat niet, dan heeft PSV ook een probleem. Bruma heeft zeker kwaliteiten, dat heeft hij begin van dit seizoen ook laten zien, maar daarna is hij eigenlijk niet van waarde geweest.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here