Home Nieuws Bruggink kritisch: ‘Malen en Zahavi zijn niet complementair aan elkaar’

Bruggink kritisch: ‘Malen en Zahavi zijn niet complementair aan elkaar’

314
0

Donyell Malen en Eran Zahavi scoren er allebei op los maar toch lijkt de samenwerking voorin nog niet optimaal te zijn.

Malen staat dit seizoen op veertien doelpunten in de Eredivisie. Zahavi heeft er negen gemaakt. Maar toch is het niet helemaal soepel te noemen hoe de beide aanvallers weten te acteren. Sterker nog, beide spits zijn niet complementair aan elkaar. Dat zegt Arnold Bruggink in gesprek met de Volkskrant. De twee spitsen van PSV zijn volgens de ESPN-analist vooral afmakers en lopen elkaar daardoor in de weg.


Toch zijn er ook vele goede momenten tussen de twee goalgetters geweest want de aanvalsgolven in De Amsterdam Arena waren om van te smullen en met een beetje meer geluk had de toekijkende Amsterdamse defensie bij rust tegen een 0-3 achterstand aangekeken.

Zahavi lijkt momenteel los te zijn en maakte zeven goals in zijn laatste vijf wedstrijden, waar hij daarvoor nog matig speelde en zelfs zijn meerwaarde ter discussie werd gesteld. Dan Donyell Malen. Malen lijkt zoekende en zit in een mindere fase maar Bruggink vindt vooral dat de spitsen niet op elkaar zijn afgestemd. “Malen en Zahavi zijn niet complementair aan elkaar, omdat beiden te veel echte spitsen zijn”, zegt hij in gesprek met de Volkskrant.

Door de ogen van Bruggink is Zahavi meer een teamspeler dan Malen. “Dat is logisch als je naar hun leeftijden kijkt. Zahavi werkt zich een slag in de rondte voor het team. Als oudere speler denk je eerder: hoe kan ik het team beter laten functioneren? Als je jong bent, ben je veel meer bezig hoe je zelf beter kunt functioneren. Malen wil topscorer worden en weet van zichzelf dat hij uit het niets een doelpunt kan maken. Hij moet het veel meer van zijn momenten hebben”, aldus Arnold Bruggink.