Home Nieuws Broodvoetballer Steven Berghuis over gesprekken met PSV: ‘Ik kom niet net als...

Broodvoetballer Steven Berghuis over gesprekken met PSV: ‘Ik kom niet net als Gakpo uit Eindhoven’

8909
0

PSV en Ajax treffen elkaar zondag in de Rotterdamse Kuip. Beide clubs troffen elkaar afgelopen 2 jaar maar liefst zes keer.

Onder Roger Schmidt speelde PSV geen enkele keer vaker tegen een tegenstander als tegen Ajax. Beide ploegen zijn behoorlijk in balans en hebben spelers onder contract staan die op lijstjes bij beide clubs staan of stonden. Dat geldt ook voor Steven Berghuis. Berghuis was enkele jaren terug bij naar PSV verhuisd maar zo ver kwam het niet.

Toen nog niet duidelijk was dat Berghuis naar Ajax zou gaan, kon hij naar VfL Wolfsburg en PSV. Een transfer was best dichtbij maar Berghuis besloot anders. “Onder Van Bommel was PSV een serieuze optie. Ook voor mezelf”, zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad op PSV. “Ik was toen jonger, 27. PSV speelde Champions League. Ik dacht zelfs dat ik via PSV misschien nog een vervolgstap kon maken. Afgelopen zomer wilde Roger Schmidt ook praten. En John de Jong liet merken dat hij me wilde hebben.”

“Maar ik besloot dat ik naar Ajax wilde, mede omdat Ajax nu verzekerd was van groepsfase Champions League”, voegt Berghuis meteen toe, die zoals bekend een typische boordvoetballer is. Voor de aanvaller is een voetbalclub slechts een broodheer en meer niet. Sentimenten spelen geen rol bij Berghuis en met dat gegeven is ook helemaal niets mis overigens. “Met PSV is het niet meer tot een gesprek gekomen”, zegt hij over de interesse vanuit Eindhoven.

Berghuis wijst daarbij ook naar de carrière van Cody Gakpo, die hij bij Oranje al meermaals trof. ‘Ik ben een jongen uit Apeldoorn. Ik kom niet net als Gakpo uit Eindhoven, waardoor je langer bij de club uit je eigen stad blijft’, aldus een nuchtere Berghuis.


Facebook Comments Box