Home Nieuws Broer Luuk dreef Siem de Jong naar PSV maar zegt nu: ‘Was...

Broer Luuk dreef Siem de Jong naar PSV maar zegt nu: ‘Was dat wel zo slim?’

4615
0

Siem de Jong speelde in het seizoen 2016/2017 op huurbasis van Newcastle United bij PSV.

Op de slotdag van het zomerse transferwindow in augustus 2017 was het Marcel Brands die verrassend genoeg Siem de Jong op huurbasis naar Eindhoven wist te halen. De huurovereenkomst met de in Newcastle overbodige Siem de Jong zorgde ervoor dat de twee broers de Jong samen konden spelen in één elftal.

De middenvelder was achteraf niet heel blij met die keuze, omdat hiermee zijn kansen bij Newcastle United definitief verkeken waren, zo zegt hij in gesprek met voetbal maandblad ELF. Siem de Jong was wel belangrijk voor PSV en had als hij speelde, meteen een meerwaarde voor het elftal door belangrijke doelpunten te maken. Zo scoorde Siem de Jong namens PSV de gelijkmaker in de Arena tegen Ajax. Siem de Jong had vaak de gave om op het juiste moment voor de goal te verschijnen en met zijn kwaliteiten als afmaker, was hij geregeld belangrijk voor de clubs waar hij speelde. Zo ook voor PSV, al was zijn bijdrage niet heel groot.

“Toen ik naar Newcastle United ging had ik een ontwikkeling als Georginio Wijnaldum voor ogen, maar in het eerste jaar in Engeland was ik geblesseerd en in het tweede jaar werd ik vooral gebruikt als invaller. Ik had weinig geduld en liet me vervolgens direct verhuren aan PSV”, zegt Siem de Jong in ELF Voetbal.

Achteraf had De Jong misschien een andere beslissing moeten nemen. De gedachten om met broer Luuk te kunnen spelen, dreef Siem naar Eindhoven. “Het is de enige keuze waarvan ik soms denk: was dat wel zo slim? Had ik niet langer op mijn kans moeten wachten? Maar bij PSV speelde Luuk en het was zo speciaal om samen te spelen”, aldus Siem de Jong, die daarmee niet zegt spijt te hebben om voor PSV gespeeld te hebben.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here