Home Nieuws Britse tabloids zijn nederlaag Arsenal in Eindhoven nog niet vergeten en zetten...

Britse tabloids zijn nederlaag Arsenal in Eindhoven nog niet vergeten en zetten Luuk de Jong op de troon

661
0

Met de staart tussen de benen vertrok de selectie van Arsenal vrijdagmorgen terug naar Londen.

De koploper van de Premier League had de avond daarvoor eigenlijk een kansloze nederlaag geleden tegen een met name in de tweede helft goed spelend PSV. De Britse tabloids en kranten zagen dat Arsenal niet fit genoeg was en stelden ook vast dat de energie uit de ploeg van Arteta was verdwenen. Enkele dagen ervoor speelden de Gunners al gelijk op bezoek bij Southampton en dus is men in Engeland meedogenloos voor Arteta en zijn team. Men zag de nederlaag in Eindhoven ergens wel aankomen.

Arsenal krijgt zondagmiddag bezoek van Nottingham Forest. De Britse tabloids twijfelen inmiddels ook enigszins aan de mentale en fysieke fitheid van de nochtans koploper van de Premier League. De nederlaag in Eindhoven zou weleens door kunnen werken, denken de tabloids aan de overkant van de Noordzee. Ook The Daily Mail maakt zich zorgen om de lichamelijke fitheid bij Arsenal. “Er waren waarschuwingssignalen dat de benen zwaar werden en dat lichamen pijn begonnen te doen. Ze hebben onlangs wedstrijden gespeeld waarin de tweede helft een oefening in overleven is geworden. Hier in Nederland vervaagde Arsenal echter niet zozeer na rust. Het stortte in. En de wrede waarheid? Ze hadden uiteindelijk het geluk om te ontsnappen met slechts twee doelpunten.”

’Meedogenloze Nederlanders vernietigen Gunners’, schrijft tabloid bij uitstek The Sun . „En hoewel er geen reden tot paniek is zal de manier waarop Arsenal na rust verwelkte een echte reden tot zorg zijn voor Arteta. Net zo alarmerend als de plotselinge droogte in doelpunten, is de manier waarop tegenstanders nu regelmatig een weg weten te vinden door de verdediging die voor die tijd waterdicht was.”

In Engeland is er vooral veel lof voor de prestatie van Luuk de Jong. De doorgaans kritische en soms meedogenloze tabloids zetten Luuk de Jong op de troon. De tabloids zagen de spits geweldig invallen en complimenteren de aanvoerder met zijn spel. “Een geweldige invalbeurt van Luuk de Jong in de tweede helft met zijn doelpunt en assist”, meent Sky Sports. Het medium riep Luuk de Jong dan ook uit tot Man van de Wedstrijd. De Jong krijgt een 8 voor zijn optreden. “Het is moeilijk om je een speler te herinneren die zo’n impact had bij een invalbeurt na de rust, maar het waren geweldige 45 minuten. Het was precies de prestatie die hij nodig had na zijn terugkeer van een blessure.”

Ook Xavi Simons en Cody Gakpo werden gewaardeerd met het cijfer 8. Ook het doorgaans serieuzere tabloid The Guardian wijst op de hoofdrol van Luuk de Jong. “Luuk de Jong inspireert PSV tot een zege. Dit was zonder meer de slechtste prestatie van Arsenal van het seizoen en hoewel de alarmbellen nog niet afgaan, was het een wake-up call. Ze hadden weinig in te brengen tegen het gemotiveerde PSV dat veranderde door een masterclass in centrumspitsspel van invaller Luuk De Jong.”

De staatsomroep BBC zag Luuk de Jong als grote uitblinker. “De Gunners slaagden niet voor hen belangrijkste Europese examen tot nu toe”, schrijft de BBC. „Arsenal was dit seizoen vrijwel foutloos in Europa met vier overwinningen in vier duels waaronder een nipte 1-0 overwinning op PSV vorige week in het Emirates Stadium. Dit was hun belangrijkste examen tot nu toe in Europa. Ze haalden het niet, omdat PSV – met Everton-huurling Jarrad Branthwaite in het centrum van de verdediging – een dominante prestatie neerzette voor hun eigen fans. Cody Gakpo en de 19-jarige voormalige PSG-middenvelder Xavi Simons bezorgden de Gunners-defensie allerlei problemen”, aldus de BBC, dat mee gaat in de lofzang over Luuk de Jong, die na zijn jaren bij Sevilla en FC Barcelona echt mee telt in Europa.


Vorig artikelPrestaties Luuk de Jong tegen Arsenal gaan Europa door, van UEFA tot Spaanse en Italiaanse kranten
Volgend artikelWillem van Hanegem hoopt vurig op WK selectie Xavi Simons: ‘Hij maakt hele PSV stadion enthousiast’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in