Home Nieuws Britse pers: Van Nistelrooij kandidaat-trainer bij Leicester City

Britse pers: Van Nistelrooij kandidaat-trainer bij Leicester City

1913
0

In Engeland doet men niet zo moeilijk over het eerste jaar van Ruud van Nistelrooij bij PSV.

Het seizoen mag dan wel niet volledig naar tevredenheid zijn afgerond en Van Nistelrooij mag dan een wedstrijd voor het einde zijn opgestapt, in Engeland stellen ze heel simpel vast dat Ruud van Nistelrooij met PSV twee prijzen heeft gewonnen en ook nog eens tweede is geworden in zijn eerste jaar. En dus vielen vorige week al de namen van clubs als Tottenham, Manchester United en tal van andere Britse clubs als toekomstig werkgever van Ruud van Nistelrooij.

Gezegd moet worden dat dat met name fanaccounts waren van Britse voetbalfans en een enkele journalist maar deze week is het de Britse pers die op de toekomst van Ruud van Nistelrooij in gaat. Het zou namelijk zomaar kunnen dat Ruud van Nistelrooij aan het begin van het volgende voetbalseizoen al weer langs de lijn staat. In de Britse media wordt zijn naam namelijk voorzichtig gelinkt aan Leicester City, dat afgelopen weekend degradeerde naar de Engelse Championship.

Onder meer journalist James Kendrick van Vavel.com noemt Van Nistelrooij als een serieuze kandidaat voor Leicester. Aangezien de Championship in Engeland al over 68 dagen weer begint, is er enige haast geboden bij Leicester City, vorig seizoen nog tegenstander van PSV in de kwartfinale van het Conference League toerooij.

De gedegradeerde club staat een ‘Vincent Kompany-verhaal’ voor, met Van Nistelrooij. Kompany, ook oud-topspeler uit de Premier League, begon afgelopen zomer bij Burnley en leidde die ploeg zeer overtuigend gelijk terug richting het hoogste niveau van Engeland.


Vorig artikelVeronica-analisten weten meer over ware beweegredenen Van Nistelrooij: ‘Toen was hij er klaar mee’
Volgend artikel‘Ik heb contact gehad met een goede bron bij PSV: Iedereen bij PSV is blij dat Van Nistelrooij weg is’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in