Home Nieuws Britse pers ‘impressed’ en vraagt van Nistelrooij hemd van het lijf over...

Britse pers ‘impressed’ en vraagt van Nistelrooij hemd van het lijf over Luuk de Jong én Simons

4674
0

PSV was donderdagavond de meerdere van de Engelse koploper Arsenal en dat zorgde in de Britse pers voor vele commentaren en analyses.

Na afloop van de 2-0 overwinning wezen de Britse kranten Arsenal op de vijf tegentreffers die Mikel Arteta en zijn ploeg te verwerken kregen. Uiteindelijk werden er maar 2 goed gekeurd maar de Britse kranten besteden er wel aandacht aan. Ook vroeg de Britse pers Ruud van Nistelrooij naar het effect van de invalbeurt van Luuk de Jong.

De winnende trainer was uiteraard lovend over zijn inbreng. ‘De samenwerking van Luuk de Jong met Cody Gakpo en Xavi Simons was belangrijk, en we zagen vandaag dat hij ook uit spelhervattingen gevaarlijk is. Het is een boost voor de ploeg dat de aanvoerder terug is, en we hebben in de tweede helft ook echt beter gespeeld met hem erbij. We hadden in de rust ook wat veranderd, waardoor we beter druk konden zetten op Arsenal.’

Dat Ruud van Nistelrooij in Engeland nog altijd een grote naam is, is een ieder bekend en dus wilde de Engelse kranten na afloop alles weten van de trainer. Van Nistelrooij vertelde over de voorbereiding van zijn team op de wedstrijd tegen de Engelse koploper. ‘We hadden vooraf de ambitie om te tonen wat we konden laten zien tegen een ploeg als Arsenal. Op dat punt is dit een enorm belangrijke overwinning voor ons, ook om hoe we in de tweede helft hebben overleefd en om hoe we hebben gereageerd op de wedstrijd van afgelopen zondag. We weten nu welk niveau we kunnen halen, dat hebben we vandaag laten zien. Nu is het onze uitdaging om dat constant te laten zien, zonder externe motivatie.’

Ook werd Van Nistelrooij gevraagd naar de enorme veelzijdigheid van Simons, één van de uitblinkers donderdagavond. ‘Waar ik hem opstel hangt er vanaf hoe het puzzeltje ligt. Vanavond wisten we dat Anwar maar een helft kon spelen, dus hebben we het zo gedaan. Maar hij kan spelen op tien, op negen, zeven, elf, en zelfs op zes of acht. En nog wel op meer plekken, alleen centrumverdediger ligt hem niet zo’, grapte Van Nistelrooij.

Uiteraard ging het ook over de WK-kansen van Xavi Simons. Ook in Engeland is zijn spel en ontwikkeling het gesprek na PSV – Arsenal. ‘Xavi zegt het goed: het gaat om presteren op wekelijkse basis en de bondscoach te tonen dat je kan bijdragen aan de nationale ploeg. Ik denk dat hij dat doet. Als hij zo doorgaat, wie weet wat er dan kan gebeuren”, aldus Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelOngefundeerde kritiek Martin Keown op Xavi Simons
Volgend artikelPSV krijgt complimenten van voormalig topspeler en Arsenal middenvelder Cesc Fàbregas

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in