Home Nieuws Britse kwaliteitskrant The Times: Chelsea in overleg over bod op Noni Madueke

Britse kwaliteitskrant The Times: Chelsea in overleg over bod op Noni Madueke

2657
0

Amper twee weken nadat Cody Gakpo de PSV deur achter zich dicht trok, weet de Britse krant The Times te melden dat een andere Engelse gigant in markt zou kunnen komen voor Noni Madueke.

Het Londense Chelsea houdt de verrichtingen van Madueke in de gaten, meldt de The Times. Chelsea zou intern overleg voeren om een bod uit te gaan brengen op de aanvaller uit Londen, die eerder voor de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur speelde.

The Times geldt als een Britse kwaliteitskrant, waar normaal gesproken weinig ruimte is voor geruchten en roddels. De club uit Londen is nog niet zover dat er een concreet bod aanstaande is en de Blues hebben zich nog niet gemeld in Eindhoven. Chelsea zakt steeds verder af op de Premier League ranglijst en krijgt veel kritiek te verwerken in de Britse media. De clubleiding zou overleg plegen met manager Graham Potter omdat er aanvallende impulsen nodig zijn om Chelsea weer wedstrijden te laten winnen.

Volgens The Times overweegt Chelsea deze zomer een bod te doen op Madueke. Het Britse paspoort van Madueke speelt een belangrijke rol voor de Engelse clubs zodat ook het principe ‘homegrown’ spelers in beeld komt. Een ‘homegrown’ speler is een speler die opgeleid is binnen een Engelse jeugdopleiding. Dit hoeven niet noodzakelijk Engelse spelers te zijn. Zo volstaat het dat een speler gedurende een periode van zijn 16e tot zijn 21e in de club is opgeleid geweest om als ‘homegrown’ speler beschouwd te worden. Het contract van Madueke bij PSV loopt nog door tot de zomer van 2025.


Vorig artikelEngelse media roemen kwaliteiten Gakpo: ‘Absolute topspeler in haperend elftal’
Volgend artikelHuub Stevens begrijpt van Nistelrooij niet inzake ‘bekerkeeper’ Drommel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in