Home Nieuws Loodst Roger Schmidt PSV opnieuw naar Europese overwintering in ‘zware groep’?

Loodst Roger Schmidt PSV opnieuw naar Europese overwintering in ‘zware groep’?

628
0

Het eerste seizoen van Roger Schmidt in Eindhoven werd bepaald niet gekenmerkt door enthosuaisme en goede resultaten.

Toch vielen er enkele succesjes te noteren in de vorm van de tweede plaats met deelneming aan de voorronden Champions League en Europese overwintering. Dat laatste lijkt Roger Schmidt opnieuw te gaan lukken. PSV heeft nog slechts een punt nodig in Baskenland tegen Real Sociedad.

Roger Schmidt was na afloop van de winst op Sturm Graz dan ook opgelucht. In gesprek met ESPN gaf hij tevreden te zijn over het resultaat van zijn ploeg. “We hebben de wedstrijd onder controle gehad. We hadden wel even nodig om tot grote kansen te komen, omdat de tegenstander heel compact speelde”, aldus Schmidt. “Zij namen geen enkel risico en wij bleven daar geduldig mee. Uiteindelijk kwamen de kansen en die hebben wij benut. Uiteindelijk is het een terechte overwinning.”

De wedstrijd was voor PSV heel belangrijk want er gloort overwintering. Schmidt duidt de groep van PSV als aan een ‘zware groep’. Daar zijn de meningen nog wel over verdeeld her en der want er zijn zwaardere opponenten te bedenken in de Europa League. Schmidt kijkt alvast vooruit. “Nu krijgen we een finale in San Sebastian. Een gelijkspel of een overwinning en dan zijn we door naar de knock-out ronde. Dat zou uitstekend zijn in deze zware groep. Misschien wel de zwaarste groep van allemaal. Vandaag hebben we gedaan wat we moesten doen en het is aan ons om ook die laatste stap te zetten”, aldus Roger Schmidt.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here