Home Nieuws Braziliaanse FC Dallas directeur blij met transfer Pepi naar ‘club van Romario...

Braziliaanse FC Dallas directeur blij met transfer Pepi naar ‘club van Romario en Ronaldo’

1093
0

Hoewel de transfer van Ricardo Pepi naar PSV nog altijd officieel moet worden aangekondigd, is de deal rond en is Pepi PSV’er.

Er wordt opvallend veel verwacht van de Amerikaan, is inmiddels wel duidelijk geworden. De spits die tot vorig jaar januari nog speler van de MLS league was, schiet als een komeet omhoog want inmiddels is Pepi ook volwaardig A-international voor zijn land en scoort ook nog doelpunten voor Team USA.

Voor een bedrag van zo’n tien miljoen euro neemt PSV Pepi over van Augsburg. Alle ontwikkelingen rond de transfer werden ook vanuit de Verenigde Staten nauwlettend gevolgd. bij FC Dallas zijn ze maar wat trots op de jonge aanvaller. Zo is André Zanotta, de technisch directeur van FC Dallas, zeer te spreken over de kwaliteiten van Pepi. Bij Dallas brak Pepi door in de Amerikaanse Major League Soccer maar Zanotta verwacht nog veel meer van de jonge spits met Mexicaanse roots.

“Ik ben allereerst heel blij en enthousiast over de stap van Ricardo naar PSV. Hij heeft de kwaliteiten te slagen bij een topclub in Nederland. Dat het PSV is geworden, doet mij persoonlijk extra deugd. Ik ben Braziliaan, dus ik heb zo veel mooie herinneringen aan Romário en Ronaldo bij PSV. Dat er nu dus weer een nummer 9 daarheen gaat die ik goed ken, vind ik heel mooi”, zegt Zanotta tegenover Voetbal International.

“Ricardo is er klaar voor, dat is hij eigenlijk altijd voor iedere nieuwe uitdaging. Inmiddels kent hij de Eredivisie goed en is hij gewend aan de Nederlandse cultuur en het voetbal. Dat is een groot voordeel. Ricardo houdt ervan om uit zijn comfortzone te komen en grote challenges aan te gaan.”

De technische baas van FC Dallas kijkt uit naar de jaren van Pepi in Eindhoven. “Hij krijgt nu een groot platform om zich als topspits te tonen, met ook Europees voetbal en misschien zelfs de Champions League. Voor PSV is dit echt een goede deal, want Eindhoven is niet zijn eindstation. Ricardo gaat echt nog de stap maken richting de Premier League of terug naar een topclub in de Bundesliga”, aldus de overtuigende Dallas bestuurder.


Vorig artikelGroningen fans enthousiast over PSV transfer Ricardo Pepi | Ook in Groningen verwacht men veel van Pepi
Volgend artikelPSV werkt aan transfers van ‘vier basisspelers’ en krijgt snel duidelijkheid van Xavi Simons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in