Home Nieuws Branthwaite wil successen vieren met PSV: ‘Ik sta er absoluut voor open...

Branthwaite wil successen vieren met PSV: ‘Ik sta er absoluut voor open om bij PSV te blijven’

3479
0

Jarrad Branthwaite kwam dit seizoen, aan het begin van het voorbije seizoen, over van Everton en gold feitelijk als zogenaamde vierde, dan wel reserveverdediger.

Die situatie heeft hij eigenhandig gekeerd want na enkele maanden werd de lange Brit zomaar ineens basisspeler. De Engelse centrale verdediger staat open voor een langer verblijf in het Philips Stadion, maar beseft dat zijn huurperiode na dit seizoen voorbij is. Everton bepaald en Everton beslist maar duidelijk is dat PSV al enkele pogingen ondernomen heeft de jonge Brit los te weken bij de Engelse club uit Liverpool.

Onderstaat staat Jarrad Branthwaite te poppelen om langer bij PSV te kunnen blijven maar hoe en wanneer. “Dat is altijd lastig te zeggen”, vertelt Branthwaite in gesprek met De PSV Supporter. “Ik sta nu eenmaal onder contract bij Everton, dus het is hun goed recht om mij niet te verkopen natuurlijk. Dit seizoen heeft volledig in het teken gestaan van mijn ontwikkeling en daarbij goed willen presteren. Met mijn eerste gewonnen prijs en het vasthouden van de tweede plaats denk ik dat ik tevreden mag zijn.”

Uit het niets werd de Engelse defender een basispeler onder Ruud van Nistelrooij, wat bij Everton tot grote tevredenheid wist te leiden. Want in Liverpool vond men in eerste instantie dat Jarrad Branthwaite maar weinig wedstrijdminuten wist te maken en dus speelde Everton met de gedachte haar verdediger terug te halen. Ook meldde AS Roma zich in die periode bij Everton om Jarrad Branthwaite te kunnen huren van Everton. PSV besliste anders en Branthwaite werd basiskracht. Zijn spel was voldoende, zijn verdedigende arbeid was ook voldoende. Het was zeker niet top maar toereikend en ruim voldoende.

Jarrad Branthwaite maakt van de vier beschikbare centrale verdedigers de minst slechte indruk, luidt onze conclusie. Maar dat is met Jordan Teze, Armando Obispo en André Ramalho in de selectie dan ook niet zo moeilijk.

“In de eerste seizoenshelft maakte ik niet heel veel minuten, maar dat gaat sinds de winterstop ook een stuk beter. Ik sta er absoluut voor open om bij PSV te blijven, maar dan moeten de clubs er wel uitkomen samen”, gaat Branthwaite verder. Er werd gesuggereerd dat Everton, bij degradatie, water bij de wijn zou moeten doen. De Engelse club wist degradatie echter nét te ontlopen en dat heeft invloed op het eventuele prijskaartje van Branthwaite.

“Ik weet ook niet of het verschil zou maken. Natuurlijk speel je het liefst op het hoogste niveau, maar als Everton was gedegradeerd en ze wilden me niet verkopen omdat ze me nodig hebben, dan speel ik met net zoveel liefde in het Championship als in de Premier League”, aldus de Engelse verdediger.”


Vorig artikelKNVB denkt mee met PSV en verschuift Johan Cruijff Schaal naar vrijdag 4 augustus
Volgend artikelPOLL | Is Louis van Gaal een goede kandidaat-trainer voor PSV?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in