Home Nieuws Branthwaite denkt aan Noni Madueke route

Branthwaite denkt aan Noni Madueke route

2311
0

Jarrad Branthwaite is na een enigszins stroeve start verworden tot basisspeler bij PSV. Dat zagen weinigen aankomen zo na de start van het seizoen.

PSV speelde de uitwedstrijd tegen Excelsior op Woudestein en scoorde de ene na de andere goal en dus leek het dan eindelijk te gaan lukken: de nul houden. Totdat Jarrad Branthwaite onder een corner dook en de lange hoekschop verkeerd inschatte. Resultaat: doelpunt Excelsior én weer niet de nul. De Brit kreeg meteen veel kritiek te verwerken en werd veroordeeld tot onnodige miskoop, dan wel onnodige huurtransfer.

Ruim een half jaar later is alles anders en is Jarrad Branthwaite basisspeler in het elftal van Ruud van Nistelrooij. Sterker nog, de Brit met perspectief op een topcarrière in het verschiet, maakt inmiddels deel uit van de toekomstplannen van Ruud van Nistelrooij.

“Het is een mooi compliment dat PSV me langer wil houden. Ik heb het hier heel goed naar mijn zin, dus een langer verblijf bij PSV zou ik zeker overwegen”, zegt hij tegen Voetbal International. “We zullen zien of het lukt, mijn contract in Everton loopt nog tot 2025. Dat is nog een lange tijd en ook zij zullen ongetwijfeld een plan met me hebben.”

De jonge Brit kwam zondag erg goed weg in Utrecht na zijn charge op het middenveld. Een rode kaart had zomaar het gevolg kunnen zijn. Toch maar Branthwaite stappen voorwaarts. Hij beseft dat hij nog op veel vlakken kan ontwikkelen. “Nog beter de lange ballen verdedigen, alle luchtduels winnen en steeds meer in de aanval betrokken zijn. Daar gaat nu mijn aandacht naartoe, terwijl ik ook wil blijven genieten, want dat is wat ik zeker ook doe bij PSV”, zegt Branthwaite, die met Noni Madueke sprak voor hij naar PSV kwam.

Tegelijk is Madueke de man die voor Branthwaite tegenwoordig als voorbeeld dient. “De route die Noni heeft bewandeld zou een voorbeeld voor mij kunnen zijn. Hij heeft na een paar seizoenen bij PSV een mooie stap gezet. We zullen zien wat er gebeurt, het is iets voor later dit seizoen en niet voor nu.”


Vorig artikelUEFA richt pijlen op Xavi Simons: Wonderkid | ‘Je kunt aan mijn spel zien dat ik het leuk vindt voor PSV te spelen’
Volgend artikelMedia zien Conference League in beeld komen voor PSV | AD kijkt uit naar komst Stewart

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in