Home Nieuws Brands zwijgt over Simons transfer: ‘Wij hebben dingen met elkaar afgesproken, kan...

Brands zwijgt over Simons transfer: ‘Wij hebben dingen met elkaar afgesproken, kan ik niet op in gaan’

6297
0

De inkt rond het contract tussen PSV en Xavi Simons is nog maar net opgedroogd en de rust rond zijn persoon is wedergekeerd.

Toch is en blijft het een opvallende transfer, die veel teweeg bracht afgelopen week. Media in Frankrijk en Nederland prezen PSV met haar daad- en slagkracht inzake de opvallende en onverwachte transfer. Op de dag van de overeenkomst en ondertekening, lukt het PSV dus ook om Simons definitief vast te leggen in plaats van voor een jaar te huren van de Parijse club.

Bestaan er dan geen lijntjes meer tussen Simons en PSG, zoals in Franse media te lezen viel deze week? Of besloot de Franse club informanten bij Le Parisien in te lichten over niet bestaande clausules om het eigen falen te bedoezelen? Marcel Brands doet er net geheimzinnig over en zegt dat er tussen PSV en PSG geen afspraken zijn. Maar de algemeen directeur laat niet het achterste van zijn tong zien. “In contracten zitten vaak clausules, maar daar praten wij niet over. Tussen Paris Saint-Germain en ons is er geen afspraak. In dit geval kan de speler ook geen afspraak met PSG maken. Dat is ook niet aan de orde. Wij hebben wel dingen afgesproken met elkaar, maar daar kan ik niet op in gaan”, houdt Brands zich op de vlakte.

PSV was al sinds maart bezig met de komst van Simons. “Ruud van Nistelrooij heeft hem en zijn familie en zaakwaarnemer gesproken. Het was pas rond op de avond dat we het bekend hebben gemaakt. PSG wilde hem houden en daar kunnen we niet tegenop, maar we hebben wel een beter sportief pad voor hem. Je hebt dan wel hem en de zaakwaarnemer nodig om daarvoor te kiezen. Dat heeft hij op het allerlaatste moment ook gedaan”, aldus Marcel Brands.


Vorig artikelSevilla zegt ‘Gracias Luuk’, PSV ‘koopt’ voor 3 miljoen euro 25 doelpunten
Volgend artikelPSV presenteert Luuk de Jong: ‘Luuk, welkom thuis’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in