Home Nieuws Brands houdt van PSV: ‘Van Nistelrooij zei: ik heb een ander idee,...

Brands houdt van PSV: ‘Van Nistelrooij zei: ik heb een ander idee, je brengt me aan het wankelen’

2515
0

Marcel Brands zegt in gesprek met PSV TV dat hij de club naar weer een hoger plan wenst te brengen.

Brands was blij verrast dat PSV in de vier jaar dat hij weg was, opnieuw gegroeid was. Brands zag dat het personeelsbestand nog groter geworden was dan in de periode dat hij er werkzaam was. De directeur zegt het verder een enorme eer te vinden dat hij algemeen directeur van de club mag zijn die hij zo koestert. Marcel Brands is in de vier jaar dat hij bij Everton gewerkt heeft niet meer bij PSV geweest en heeft geen wedstrijd meer in het stadion bekeken.

De nieuwe algemeen directeur van PSV zegt ook het Brabantse leven gemist te hebben. Het thuiskomen betekent weer iets voor hem. ‘Het is een eer de baas van PSV te zijn’, zegt Brands tegenover het clubkanaal in de Skybar van het NH hotel in Eindhoven. Brands zegt PSV weer naar een volgend niveau te willen tillen. ‘De blijdschap van alle mensen als je op de platte kar staat is bijzonder om te zien. Daar doe je het allemaal voor’, zegt Brands over de doelstellingen. ‘Ik houd van PSV en we gaan er alles om doen om de club weer een stap verder te brengen.

Ook gaat de nieuwe directeur voor het eerst in op het gerucht dat Ruud van Nistelrooij ‘overgehaald moest worden’ om als hoofdtrainer aan de slag te gaan. Brands heeft een andere lezing.

“Ruud belde mij eigenlijk vlak voordat ik de beslissing nam om terug te keren naar PSV”, zegt Brands in gesprek met ESPN. “Ruud wist daar op dat moment totaal niets van. Ruud belde eigenlijk op om een keer koffie te drinken als ik in Nederland zou zijn.” Van Nistelrooij wilde met Brands sparren over zijn carrière, maar van het hoofdtrainerschap was op dat moment nog geen sprake. “Toen heb ik hem eigenlijk gezegd wat er speelde”, erkent Brands.

Nadat officieel bekend werd dat Brands terug zou keren in Eindhoven, spraken Brands en van Nistelrooij over allerlei voetbal verwante zaken. “Hij belde me daarna op aan het einde van de dag met: Ik heb een ander idee. Je hebt me eigenlijk aan het wankelen gebracht”, herinnert Brands. “Het was niet de bedoeling om je aan het wankelen te brengen heb, ik hem gezegd, maar laat het gesprek rustig bezinken en we komen er over een aantal dagen over terug.”

Brands weet niet wat hij heeft gezegd, waardoor Van Nistelrooij van gedachten veranderde. Er volgde een nieuw gesprek met John de Jong en Robert van der Wallen én Brands en van Nistelrooij.

“Voor mij is het heel moeilijk om aan te geven wat hem heeft getriggerd. Misschien mijn enthousiasme. Op het moment dat ik een knoop doorhak om te kiezen voor PSV dan ga ik ook met volle overgave voor. Misschien dat hij dat ook voelde dat die overgave van mijn kant er was”, aldus een trotse algemeen directeur.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here