Home Nieuws Brands hield van Bommel bij PSV: ‘Hij wilde elders rondkijken’

Brands hield van Bommel bij PSV: ‘Hij wilde elders rondkijken’

18
0

Marcel Brands verwacht dat Mark van Bommel een grote toekomst als trainer tegemoet gaat. Brands zag van Bommel vorig seizoen groeien in zijn rol.

”Ik merkte van heel dichtbij wat een superprof hij was”, vertelt Brands aan De Telegraaf. “Maar dat was omdat hij een perfectionist is. Ik zag direct dat hij talent had als trainer en dat hij dat ook rap zou worden. Van Bommel heeft de kwaliteit. Ik denk dat hij in de toekomst Europa in gaat en de echte top bereikt. Ja, hij wordt een toptrainer.”


Dankzij Brands bleef Van Bommel aan boord bij PSV. De oud-international wilde aanvankelijk namelijk elders bij een topclub in de keuken kijken. De naam van Bayern München zong rond.
De club uit München zocht een technisch directeur en een nieuwe trainer voor het tweede elftal maar van Bommel hield toch de boot af. “Ik zei tegen hem: ga een team doen, dan ervaar je wat het vak inhoudt. Hij nam PSV onder 19 en je zag al heel snel: dit is een team van Van Bommel. Hij bracht spelers naar een hoger niveau en heeft het geweldig opgepakt.”

Facebook Comments