Home Nieuws Brands: ‘Het is rustig rond Gakpo, maar 10-12 clubs kunnen hem betalen’

Brands: ‘Het is rustig rond Gakpo, maar 10-12 clubs kunnen hem betalen’

1316
0

Na de uitschakeling van Oranje op het WK in Qatar lijkt de rust wedergekeerd rondom Cody Gakpo.

Cody Gakpo stond wekenlang in de belangstelling van ongeveer alle Britse Premier League clubs, als we tenminste de tabloids en kranten in het Verenigd Koninkrijk moeten geloven. Gakpo is inmiddels terug in Nederland en maakt aanstaleten om met vakantie te gaan. Marcel Brands weet in ieder geval te melden dat het redelijk rustig is rond Gakpo. Of het de PSV fans geruststelt, valt nog te bezien want alles kan zomaar veranderen.

‘Het is rustig rond Cody Gakpo, zegt algemeen directeur Marcel Brands. Brands verwacht geen wintertransfer en als die er al komt, dan moet het PSV een recordbedrag opleveren, is de algemeen directeur duidelijk. “In de media lijkt het alsof alle clubs in de rij staan, maar de realiteit is dat er bij ons nog niets bekend is over interesse of wat dan ook. Het is rustig. Ik heb Cody gesproken, hij gaat tien dagen op vakantie. Als er iets zou spelen is het wellicht bij Cody of zijn management bekend, maar bij ons nog niet”, zegt Brands bij Eeuwig Trouw, een talkshow van de Supportersvereniging PSV.

Brands denkt niet dat het daadwerkelijk storm gaat lopen deze winter en dat een transfer ver weg zal blijven dit window. “Ik begrijp dat de media vaak die conclusie trekken, maar je moet ook realistisch zijn: als je over Cody Gakpo en het prijskaartje praat, hoeveel clubs zijn dan in staat om een speler van dat kaliber te kopen? Dan praat je over misschien tien of twaalf clubs in Europa. Je moet en een speler op die positie nodig hebben en het geld kunnen en willen besteden in januari, die normaal gesproken minder hectisch is dan de zomer. We moeten nog zien of het allemaal gaat gebeuren.”

Is er een maximum transfersom afgesproken? “Hij heeft geen clausule ofzo, er zijn ook geen bedragen afgesproken. De afspraken die zijn gemaakt waren er voor mijn tijd. Het moet sowieso een recordtransfer voor PSV worden, dus dan weet je in welke richting het gaat. Sowieso boven de veertig miljoen euro”, aldus Brands.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here