Home Nieuws Brands gaat salaris verdubbelen en krijgt honderd miljoen euro budget

Brands gaat salaris verdubbelen en krijgt honderd miljoen euro budget

98
0

Marcel Brands gaat met zijn overstap naar Everton financieel een enorme stap maken. De kersverse directeur van Everton Football Club zal hiermee zijn salaris in Eindhoven meer dan verdubbelen.

Brands gaat volgens Telesport een bedrag van rond twee miljoen euro per jaar verdienen bij Everton. Dat is ruim de helft meer dan wat hij bij PSV verdient, waar zijn inkomen rond de 680.0000 euro was.

De Telegraaf weet daarnaast te melden dat de technische baas komende zomer 100 miljoen euro krijgt waarmee hij nieuwe spelers kan kopen bij Everton. Als het nodig is, is eigenaar Farhad Mashiri bereid om nóg meer geld beschikbaar te stellen.

Het doel van Everton is om aan te haken bij de eerste zes clubs van de Premier League. Daar is veel geld voor nodig, wat meteen beschikbaar is. In eerste instantie krijgt hij de beschikking over 100 miljoen euro, maar dat wordt mogelijk nog meer. Moshiri zou zomaar flink gesteund kunnen worden door de Russische miljardair Alisher Usmanov. Usmanov is momenteel nog aan Arsenal verbonden en wil van zijn aandelen af.

Moshiri en Usmanov hopen zaken te kunnen doen met zaakwaarnemer Mino Raiola, die de club aan grote spelers kan helpen. Raiola werkt al jaren samen met Brands en heeft een behoorlijk aandeel gehad bij de aanstelling van Brands bij Everton, schrijft De Telegraaf. “Het eerste contact is via Mino gekomen, maar voor de rest niet. Mino is een goede vriend van mij. Dat is hij al sinds mijn RKC-tijd”, zegt Brands.

Brands kijkt uit naar zijn nieuwe klus maar weet ook dat de druk groter zal worden. “Hoe groter de bedragen, hoe groter de verantwoordelijkheid gaat voelen die daarmee samenhangt. Soms lijkt het alsof groot geld een beetje lui maakt, maar ik denk niet dat ik lui ben.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here