Home Nieuws Boze Salcido levert contract in, mogelijke voortzetting carrière

Boze Salcido levert contract in, mogelijke voortzetting carrière

36
0

In tegenstelling tot eerdere berichtgevingen vandaag is het beeindigen van het contract van Salcido bij Chivas niet zonder slag of stoot gegaan. Beide partijen gaan met een conflict uit elkaar.

Bij Chivas liep zijn contract eigenlijk nog tot het einde van dit seizoen, maar twee weken geleden werd bekendgemaakt dat Salcido na het WK voor clubteams – waar Chivas in de kwartfinale werd uitgeschakeld – al zou vertrekken.

Zijn besluit komt voort uit onvrede, zei hij op de persconferentie. ‘Het liefst had ik mijn contract uitgediend, maar dit is de beste beslissing. Dit besluit is er eentje uit respect voor deze club, mijn collega’s en iedereen die in altijd mij heeft geloofd.’

‘Ik kon er gewoon niet meer tegen. Ik ken werkelijk niemand die met plezier naar zijn werk gaat, terwijl er daar niemand naar hem omkijkt. Niemand praatte met me, maar volgens mij verdien ik het op z’n minst om behandeld te worden als een normaal mens. Ik vertrek met pijn in mijn hart, want Chivas is mijn leven. Ik had me mijn afscheid van deze club op veel manieren voorgesteld, met een ereronde met tranen in mijn ogen, bijvoorbeeld. Maar ik had me nooit voorgesteld dat ik zó, in een kleine persruimte, zou afzwaaien’, besloot Salcido emotioneel.

In Mexico gaan er inmiddels wel geruchten dat hij nog niet wil stoppen met zijn carrière. Met de leeftijd van 38 jaar en jarenlange internationale ervaring zou hij voor PSV zeker nog van waarde kunnen zijn.

De selectie van PSV heeft momenteel voldoende verdedigers onder contract staan en het past eigenlijk ook niet meer bij de filosofie van de club om oudere spelers aan te trekken omdat het de doorbraak van de jeugd kan blokkeren.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here