Home Nieuws Boze Peter Bosz adviseert de aanwezige journalisten de wedstrijd terug te kijken

Boze Peter Bosz adviseert de aanwezige journalisten de wedstrijd terug te kijken

1473
0

Peter Bosz had zich zijn eerste competitiewedstrijd voor PSV anders voorgesteld.

De trainer bleek met name in de rust boos te zijn geworden op zijn ploeg. Het enige positieve aspect van de wedstrijd tegen FC Utrecht bleek op de uitslag na, de tandem Noa Lang – Patrick van Aanholt te zijn, aldus Peter Bosz.

Na afloop trok Bosz dan ook best even fel van leer. De verzamelde media kreeg het advies de wedstrijd nog eens terug te kijken. Zo wilde Bosz nog duidelijker maken dat het beter moet bij zijn ploeg.

Bosz werd na afloop in het Philips Stadion gevraagd naar de rol van Noa Lang, die vanaf links veel naar binnen komt. ‘Als je Noa Lang alleen maar stijf aan de zijlijn laat staan, dan haal je bij hem de kracht weg’, reageerde de trainer na afloop tegenover de aanwezige journalisten.

‘Dan haal je ook de kracht bij Patrick van Aanholt weg. Dat vond ik nog wel een van de lichtpunten in de eerste helft. Hij klapte er een aantal keer overheen. Daar hadden we meer uit kunnen halen. Ik denk dat hij alleen al drie keer in de zestien vanaf de achterlijn de bal kon voorzetten’, aldus Bosz.

De trainer ziet nog veel ruimte voor verbetering bij zijn ploeg. ‘We moeten beter en in een hoger tempo aan een wedstrijd beginnen. Ik denk dat dit seizoen meer tegenstanders zullen terugplooien. En dan moeten wij die muur zien te slechten. Dat kan met een individuele actie zoals Noa heeft laten zien. Dat kan met spelers die eroverheen klappen zoals Patrick heeft laten zien’, verklaarde Bosz de tandem.

‘Maar er moet meer gebeuren’, benadrukte de helder communicerende trainer. ‘Je positiespel zal in een hoger tempo moeten. Ik kijk altijd de wedstrijd nog na. Ik zou jullie ook adviseren om dat een keer te doen met de eerste helft. Dan zul je zien in wat voor laag tempo wij gespeeld hebben.’


Vorig artikelIs Robin Pröpper een geschikte speler voor PSV? ‘Hij is een stuk goedkoper dan Debast’
Volgend artikelZaakwaarnemer Sangaré bevestigt belangstelling Bayern München, maar noemt ook Liverpool en PSG

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in