Home Nieuws Boze Guus Til kijkt in de spiegel na gemiste kansen: ‘Wij geven...

Boze Guus Til kijkt in de spiegel na gemiste kansen: ‘Wij geven de wedstrijd weg’

383
0

Een op het oog simpele maar afgemeten strakke voorzet, die zo voor het inkoppen leek. In de eerste helft mist Guus Til de opgelegde kans om PSV op voorsprong te koppen.

De rest is verleden tijd. Achteraf blijkt de misser een opmaat te zijn voor een totaal onnodige nederlaag in de Euroborg.
Na afloop wordt er niet eens zoveel naar elkaar gewezen maar een goed verstaander hoort door de interviews heen waar het allemaal mis ging. In gesprek met ESPN was Guus Til duidelijk op de vraag wat voor wedstrijd het geweest was in Groningen.

“Een wedstrijd die we in de eerste helft hebben weggegeven”, begint Til. “Ik had zeker moeten scoren in de eerste helft. Als ik had gescoord, was het een heel andere wedstrijd geworden. Nu scoren zij en krijgen ze het publiek erachter. Je moet dan tot de rust overleven, maar dat lukt niet. Je krijgt er drie om de oren.”

PSV kreeg in de tweede helft een grote reeks aan kansen en nam het doel van Groningen maar liefst 28 keer onder vuur. “Als je kijkt naar de uitwedstrijden die we hebben verloren, hebben we veel goals tegen gekregen en met name in de eerste helft niet gepresteerd”, zo gaf hij aan. “Ik weet niet waardoor het komt dat we steeds een inhaalslag moeten maken, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.”

Gevraagd werd hoe kritisch de ploeg op zichzelf moest zijn, gezien alle kansen die gecreëerd werden. De aansluitingstreffer in de vorm van de 3-2 kwam dan ook veel te laat. “We moeten juist heel kritisch zijn. Als je als topploeg voor de zoveelste keer verrast wordt in een uitwedstrijd, dat mag gewoon niet. Het is een combinatie van alles. Van alle kanten is het slecht. Voetballend was het best oké vandaag. Voor die eerste goal hadden we het compleet onder controle. Ik had niet het gevoel dat zij één keer in de buurt van ons doel zouden komen, maar in een keer is het paf, paf, paf en staat het 3-0. Dat kan gewoon niet”, aldus een kritische Guus Til.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here