Home Nieuws Boze Amsterdamse reacties voor VI columnist na vergelijkingen Simons – Taylor

Boze Amsterdamse reacties voor VI columnist na vergelijkingen Simons – Taylor

16082
0

In Amsterdamse kringen is enigszins boos gereageerd op een column van Voetbal International columnist Nico Dijkshoorn.

De vaste voetbalcolumnist van het weekblad kroop zoals te doen gebruikelijk weer eens geestig, creatief en vol vleiende ideeën in de pen maar dat blijkt nog steeds veel los te maken onder fans van verschillende clubs. Het betreffen veelal columns met een knipoog maar zo kijkt lang niet iedereen ernaar.

Deze keer werd Kenneth Taylor door de mangel gehaald. Het komt er in het kort op neer dat Dijkshoorn een beetje teleurgesteld is in de voetballende of beter gezegd, algehele kwaliteiten van de middenvelder van Ajax. Op geheel eigenwijze weet Nico Dijkshoorn de gevoelige snaar daarin te raken want een horde Ajax fans kan zich bepaald niet vinden in de theorie van Dijkshoorn over Taylor.

Dijkshoorn vindt Taylor gewoon niet zo’n bijzondere voetballer en stelt in zijn column vast dat de middenvelder van Ajax gewoon erg tegenvalt en onderdeel van een hype is geweest, de zoveelste hype zeg maar. Dat valt niet altijd even goed in Amsterdamse kringen, blijkt uit sommige reacties op sociale media.

Dijkshoorn is daarentegen wel fan van de voetballende kwaliteiten van Xavi Simons maar dat is in principe niet heel bijzonder te noemen want wie is er geen fan van Xavi Simons?

Nico Dijkshoorn is alleen niet zo te spreken over het theater wat Simons zo nu en dan ten toon weet te spreiden. Dijkshoorn haalde in zijn column bij Voetbal International dan ook best even hard uit naar zowel Kennth Taylor als Xavi Simons.

“Taylor blijkt een exponent te zijn van een steeds meer voorkomende manier van voetbal beleven”, begint hij zijn column. “Oogkleppen op en tijdens trainingen en wedstrijden steeds maar, als een housebeat, de complimenten door je hoofd laten bonken die je ouders, trainers, vrienden en allerlei andere figuren in je oor hebben gefluisterd: ‘Je bent de beste, iedereen wil je, niemand ziet het spelletje beter, Kenneth, Nederland wordt te klein voor jou’.”

Ook Xavi Simons moet het ontgelden en krijgt de wind van voren van de criticaster, die op sociale media links en rechts compleet beschimpt wordt na zijn mening in notabene een column met een knipoog. Bij Simons gaat het zoals gezegd niet over zijn voetballende kwaliteiten, maar wél over de houding van het toptalent.

“Xavi Simons moet de komende maanden ophouden met slecht acteren. Niemand gelooft nog dat hij als een stomverbaasd kind dolblij bij PSV in de rondte loopt. Zijn huilhoofd werkt ook niet meer. We hebben genoeg gezien, Xavi. Al wil je op beleefde wijze je huidige werkgever dienen, we trappen er niet meer in”, gaat Dijkshoorn verder. “Jij weet het, wij weten het en Kenneth Taylor weet het. Jij speelt volgend jaar of een jaar later bij Real Madrid of Barcelona. Kenneth Taylor speelt over drie jaar als een herboren mens bij SC Heerenveen”, besluit de columnist zijn relaas over beide voetballers van PSV en Ajax, waarbij vooral de voorspelling van Dijkshoorn over een toekomst van Taylor in Heerenveen, slecht valt in Amsterdamse kringen.


Vorig artikelKevin Strootman op weg naar de Eredivisie
Volgend artikelPascal Jansen over vermeende belangstelling PSV voor aanstelling Bosz: ‘Of ik rekende op een belletje van PSV?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in