Home Nieuws Boudewijn Zenden over zijn vertrek bij PSV en waarom hij bedankte voor...

Boudewijn Zenden over zijn vertrek bij PSV en waarom hij bedankte voor rol van assistent onder Bosz

8668
0

Boudewijn Zenden is op dit moment niet noemenswaardig actief in de voetballerij. De Limburger koos voor een rol in de luwte en stapte even uit het voetbal.

Hoe zat het ook alweer? Boudewijn Zenden bedankte deze zomer voor een terugkeer in de technische staf van PSV. De oud-PSV’er en 54-voudig Oranje-international kon als assistent van coach Peter Bosz aan de slag, maar zag daar vanaf en maakt op dit moment andere keuzes.

De Limburger lijkt even het voetbal te laten voor wat het is. De inmiddels 47-jarige Zenden probeert een balans te vinden tussen meerdere zakelijke activiteiten en zijn gezin. “Ik ben een beetje een octopus, maar als ik fulltime het trainerschap in ga dan moet ik alle andere activiteiten laten vallen. Daar heb ik nu niet voor gekozen”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf.

Dat neemt niet weg dat een rol als assistent en individueel trainer hem wel trekt. Maar wel op termijn. Zenden vervulde jarenlang een dergelijke rol bij PSV. Het eerste en enige seizoen van Ruud van Nistelrooij bij PSV bleek ook voor Zenden geen aanleiding te zijn bij het eerste elftal betrokken te zijn. Van Nistelrooij maakte andere keuzes en dacht Zenden niet nodig te hebben. Beide coryfeeën onderhouden wel een prima band met elkaar.

Zenden over een eerdere periode bij PSV: “Bij Phillip Cocu, Mark van Bommel en Roger Schmidt heb ik in deze rol geweldig kunnen werken als assistent-trainer, die extra aandacht kon geven aan met name de aanvallers. Daardoor heb ik intensief samengewerkt met jongens als Steven Bergwijn, Hirving Lozano, Donyell Malen, Noni Madueke en Cody Gakpo. Dat vond ik geweldig om te doen”, aldus Boudewijn Zenden.

Vorig jaar had het er alle schijn van dat PSV Boudewijn Zenden voor een rol als commissaris zou gaan voordragen. De stoel van Hans van Breukelen komt weldra vrij maar tot op heden is Zenden nog niet officieel voorgedragen als commissaris technische zaken van PSV. Recent stelde Ronald Waterreus voor om Ruud Gullit voor te dragen voor die functie. Gullit lijkt niet onwelwillend te staan tegenover een rol in de raad van commissarissen van PSV.


Vorig artikelJong PSV maakt als titelverdediger opnieuw indruk in Engeland en verslaat Nottingham Forest
Volgend artikelAflopend contract van Shurandy Sambo lijkt een lastig dossier te gaan worden voor PSV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in