Home Nieuws Boudewijn Zenden kent geen twijfels: Gakpo wordt in Liverpool publiekslieveling

Boudewijn Zenden kent geen twijfels: Gakpo wordt in Liverpool publiekslieveling

561
0

Cody Gakpo staat een prachtige tijd te wachten in Liverpool. Dat is althans de mening van Boudewijn Zenden, die zelf ook speelde voor de grootmacht uit Liverpool.

Op dit moment is Gakpo al in Liverpool, waar men begonnen is met de medische keuring van de aanvaller. Die keuring zal volgens Rik Elfrink maar liefst twee dagen in beslag kunnen nemen en dus wordt ook de donderdag daarvoor uitgetrokken.

Gakpo wacht hoe dan ook een prachtige tijd in zijn nieuwe woon- en werkomgeving. Ervaringsdeskundige Boudewijn Zenden denkt dat Gakpo een regelrechte sensatie en daarmee publiekslieveling kan gaan worden in de stad van The Beatles.

Met zijn dribbels, goals en snelheid kan hij daar een publiekslieveling worden”, zegt Zenden over de toekomst van Gakpo in gesprek met het Algemeen Dagblad. Zenden, die naar verwachting in 2023 tot lid van de Raad van Commissarissen bij PSV zal worden benoemd, is maar wat enthousiast over de transfer van Gakpo naar het walhalla van de Engelse Premier League.

In gesprek met AD Sportwereld legt Zenden uit hoe hij naar de toekomst van Gakpo in de West-Engelse havenstad kijkt. “Hij past als speler heel goed bij het bekende high intensity-voetbal van Jürgen Klopp. Het zal pittig worden, want er wordt in Engeland als buitenspeler van je verwacht dat je een box-to-box-speler bent. En je moet elke drie dagen top zijn. Maar Cody heeft dat wel in zich, denk ik.”

Zenden is in ieder geval erg blij dat na zijn tijd bij Liverpool, er weer een Nederlander uitkomt voor de club. Zenden speelde meerdere seizoenen voor The Reds. Van 2005 tot 2007 was Zenden speler van Liverpool en genoot hij volop van de entourage rond de club. “Het is mooi dat er weer een Nederlandse aanvaller bij Liverpool gaat spelen. Ik heb bij PSV een tijd met Gakpo gewerkt en gun het hem van harte. Hij gaat daar in een warm bad terechtkomen. De supporters zullen je daar, mits je werkt als een paard, altijd steunen. Dat is voor een speler die zo’n stap maakt wel fijn”, aldus een enthousiaste Boudewijn Zenden.


Vorig artikelGelaten stemming op de Herdgang na vertrek Gakpo: ‘Kampioenschap wordt moeilijk’
Volgend artikelScouting lijkt prima op orde te zijn: PSV toont interesse in Chelsea middenvelder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in