Home Nieuws Bosz wil meteen doorpakken en pijlen richten op twijfelende Xavi Simons: ‘PSV...

Bosz wil meteen doorpakken en pijlen richten op twijfelende Xavi Simons: ‘PSV wil team om Simons heen bouwen’

11865
1

Nu de aanstelling van Peter Bosz als hoofdcoach een feit is, wil de club meteen doorpakken op de transfermarkt.

De grootste vis die gevangen kan gaan worden luistert naar de naam van Xavi Simons. Nu er duidelijkheid en de pijlen gericht kunnen worden op 3 juli, de dag van de eerste training, kan PSV ook een plan wegleggen voor Xavi Simons. Alles wordt er in de club op gericht dat de middenvelder aan boord gehouden kan worden.

PSV hoopt vurig dat de kans iets groter is dat Xavi Simons blijft nu Peter Bosz de nieuwe trainer wordt. Met een terugkeer naar Paris Saint-Germain lijkt de twintigjarige aanvallende middenvelder in ieder geval niet bezig. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De club uit Parijs heeft zichzelf buitenspel gezet door wanbeleid te voeren waardoor de Franse club zich in erg onrustig vaarwater weet te begeven. Wel lijken er andere clubs in beeld te komen voor Xavi Simons.

Zijn positie bij PSV kan nog wel eens een heikel punt gaan worden aangezien de transfermarkt in de Engelse Premier League pas later op gang komt. In de regel beginnen de panelen bij de Premier League clubs pas te verschuiven op moment dat de maand augustus in beeld komt. Het kan dus zomaar tot de beslissende Champions League wedstrijden gaan duren alvorens Xavi Simons duidelijkheid zal geven over zijn toekomst.

PSV is desalniettemin hoopvol gestemd dat Simons oog heeft voor zijn persoonlijke ontwikkeling en kiest voor speeltijd. Ook Simons kan zichzelf nog verbeteren. Zeker omdat Bosz bekendstaat als een trainer die spelers individueel beter kan maken. Bosz en PSV willen een nieuw team om hem heen bouwen. Maar Arsenal zit duidelijk op het vinkentouw als jagende club voor de handtekening van de jonge Simons. Vermoedelijk gaat het daar niet bij blijven. Xavi Simons zal ook op de radar van andere Engelse clubs gaan verschijnen, is de verwachting.

Een terugkeer naar PSG is zoals gezegd niet direct in de maak. Door de bekende transferclausule kan de aanvaller voor twaalf miljoen euro terugkeren naar de Franse kampioen. Simons ligt nog tot medio 2027 vast bij PSV.


Vorig artikelNieuwe hoofdcoach spreekt ambitie uit: PSV moet het voetbal weer gaan domineren
Volgend artikelContractverlenging bij PSV in plaats van vertrek door koopoptie

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in