Home Nieuws Bosz vertelt dat hij met Joey Veerman aan ‘ander gedrag’ werkt

Bosz vertelt dat hij met Joey Veerman aan ‘ander gedrag’ werkt

6542
0

Peter Bosz heeft met Joey Veerman gesproken over zijn wissel in de rust tegen Ajax (5-2 winst).

De trainer van PSV is van mening dat Veerman bij balverlies te vaak in teleurstelling blijft hangen. “Dat hij dan niet direct meteen meedoet in het druk zetten. Daarmee verlies je een of twee misschien wel kostbare seconden en daardoor zou een goede ploeg er nog eventueel onderuit kunnen voetballen”, zo wordt hij geciteerd door het Eindhovens Dagblad. Dit is een beetje de aard van het beestje.”

“Beetje bij beetje proberen we het met Joey te veranderen, door er iedere keer op te wijzen”, legt Bosz uit. “Het is een jongen die gelijk laat merken wat ie van iets vindt, dat hoort ook bij hem. Wij proberen daaraan op het veld wel te werken en dan moet hij zijn gedrag veranderen. De reden is dus simpel, omdat we willen dat hij meteen omschakelt.”

Bosz is blij dat Veerman ‘heel zelfkritisch en leergierig’ is. “En dit is hoe hij is. Heel direct. Het is geen speler die wel kan voetballen en niet kan verdedigen, zo zwart-wit is het helemaal niet. Ik stel hem wel op omdat hij goed kan voetballen, dat wel.”

De trainer van PSV verwacht dat Veerman er uiteindelijk in zal slagen om minder in zijn teleurstelling te blijven hangen wanneer hij of of ploeggenoten slordig balverlies lijden. “Hij neemt wel degelijk zijn verantwoordelijkheid. Hij is volop bezig om zich te verbeteren”, aldus Bosz.


Vorig artikelPeter Bosz komt met positieve blessure-update: ‘Hij is op de weg terug’
Volgend artikelBosz gaat niet mee in felle kritiek op Ramalho: ‘Jullie lichten bepaalde dingen uit’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in