Home Nieuws Bosz verdedigt veel bekritiseerde Ramalho maar uit ook directe kritiek: ‘Die jongen...

Bosz verdedigt veel bekritiseerde Ramalho maar uit ook directe kritiek: ‘Die jongen heeft het niet goed gedaan’

4551
2

Vitesse – PSV werd niet de wedstrijd van André Ramalho. In de rust besloot Peter Bosz stevig in te grijpen en een aantal spelers die niet in de wedstrijd zaten naar de kant te halen.

André Ramalho werd geslachtofferd en dat was een niet meer dan logische ingreep te noemen. De Braziliaan heeft duidelijk moeite de ruimte te verdedigen. Het doelpunt van Marco van Ginkel was niet meer dan een dekkingsfout te noemen, waarbij de kanttekening gemaakt dient te worden dat de gehele defensie niet scherp oogde en de vlotte Vitesse-aanval eigenlijk maar achteloos toestond. De ploeg van Cocu tikte eenvoudig door de laatste linie heen, een gebeuren wat zeker zorgelijk te noemen is.

Net na de 1-0 van Marco van Ginkel kreeg de ploeg van Cocu opnieuw de kans toe te slaan en weer stond Ramalho niet goed. De Braziliaan, goed in de kopduels maar steeds onbetrouwbaarder in één tegen één duels, werd gered door Teze, die op zijn beurt weer het stempel ‘een gebrek aan defensieve zekerheid en een gebrek aan concentratie’, juist iets los lijkt te laten. Voor Ramalho geldt dat stempel momenteel juist meer dan voor Teze, die ook nog steeds geen defensieve zekerheid kan overleggen maar onder Bosz wel stappen voorwaarts lijkt te maken.

André Ramalho is nooit de snelste verdediger geweest maar kon in zijn eerste jaar bij PSV zijn snelheid nog vaak compenseren met tactisch inzicht en ingrijpen op de juiste momenten. Bosz kreeg na afloop in de persruimte van het Gelredome de vraag hoe hij naar de eerste helft had gekeken en met name naar het spel van André Ramalho.

Peter Bosz draaide er niet omheen en gaf aan niet te spreken te zijn over het optreden van André Ramalho tegen Vitesse. Bosz benadrukte wel dat hij van mening is dat de Braziliaan niet de enige dissonant was in Arnhem. Bosz wilde Ramalho overduidelijk een signaal afgeven dat hij juist erg gelooft in de capaciteiten van de verdediger uit Brazilië. ‘Ik vind Ramalho een hele goede verdediger. Een echte verdediger ook, robuust en een speler met karakter’, stelde Bosz vast.

Bosz wisselde de verdediger in de rust, maar wilde toch echt benadrukken dat de Braziliaan niet de enige PSV’er was die diens niveau niet haalde. “Nog acht of negen hadden een moeilijke wedstrijd”, zegt Bosz als er op de persconferentie gesteld wordt dat Ramalho een moeilijke wedstrijd speelde. “Maar die jongen heeft het gewoon niet goed gedaan. Maar ik vind niet als enige. Het is niet terecht om hem eruit te pikken”. aldus de immer open en directe Peter Bosz.


Vorig artikelZorgen na wedstrijd met ‘zeer interessante wissel’: ‘Een boze trainer loopt eerst een ander kamertje in’
Volgend artikel‘Jaap Stam was geniaal maar Peter Bosz maakte meer indruk’

2 REACTIES

  1. Niet meer dan normaal dat Bosz Ramalho verdedigt, maar als iedereen zelfs de media hem veel fouten vind maken en dat hij heel onzeker overkomt en dat ook overbrengt naar de andere spelers dan zegt dat genoeg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in