Home Nieuws Bosz verdedigt Ramalho: ‘Hij zei ik scoor alleen op kunstgras’

Bosz verdedigt Ramalho: ‘Hij zei ik scoor alleen op kunstgras’

1697
0

Peter Bosz heeft zich niet voor de eerste keer uitgesproken over André Ramalho, die in Volendam een prima partij op de mat wist te leggen.

Gezegd moet worden dat de weerstand van FC Volendam met name in de tweede helft ver onder niveau bleek te zijn. Bosz sprong na afloop van het duel tussen FC Volendam en PSV in de bres voor André Ramalho, die vrijwel wekelijks kritiek krijgt.

Een aantal zaken vallen wel op. Want de Braziliaan wordt de laatste weken structureel vrijgelaten door tegenstanders als PSV aan het opbouwen is begonnen. De verdediger krijgt nog wel eens kritiek als hij het spel moet gaan maken maar ook omwille van zijn zogenaamde geringe snelheid. En dat is niet geheel terecht, zo stelt Bosz vast.

“Het is natuurlijk dat als André de bal krijgt, Jordan Teze de eerste optie is die naast hem staat”, zei Bosz op de persconferentie. “Het gaat er om dat wij André opties geven. Als je ziet hoe hij de ballen vlak voor tijd van links naar rechts weglegt. Hij zet Sergiño Dest bijna één-op-één voor de keeper, hij zet ‘Chucky’ bijna één-op-één”, aldus Bosz, die zag dat Ramalho een aantal prachtige lange ballen verstuurde.

“André heeft gewoon een goede trap. Wij moeten hem alleen meer opties geven. En één van die opties is Jordan. Als Jordan achter zijn man blijft staan, dan is die optie weg. Dus hij moet bewegen. Ook ten opzichte van andere spelers. Gaat hij naar binnen, dan komt de baan naar Bakayoko weer open. Tegenstanders doen dit en dan moeten wij de opties voor André zien te vinden. En als André de bal niet kwijt kan, dan vind ik dat niet de fout van André. Dat zie ik juist als de fout van al die anderen”, aldus Bosz in de onderstaande video, waarin het ook nog over de op kunstgras scorende Jerdy Schouten ging.


Vorig artikelKenneth Perez fileert Hirving Lozano
Volgend artikelPerez twijfelt over toekomst bij PSV: ‘Waarom zou Babadi tekenen bij PSV?’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in