Home Nieuws Bosz sprak meteen na afloop met Dortmund-speler: ‘Als ik dat herhaal, gaan...

Bosz sprak meteen na afloop met Dortmund-speler: ‘Als ik dat herhaal, gaan PSV’ers naast schoenen lopen’

18711
0

Meteen na de wedstrijd tussen PSV en Borussia Dortmund verschenen er met name in Duitsland de nodige analyses over de wedstrijd die op het scorebord in evenwicht bleek te zijn.

Als we afgaan op de veldverhoudingen, bleek het evenwicht niet meteen daar te zijn. PSV was duidelijk de meerdere van Borussia Dortmund, dat met hangen en wurgen overeind bleef in het Philips Stadion. Althans, dat stelden de meeste Duitse media na afloop onomwonden vast. Zowel BILD, Sky Deutschland, Sportschau, Ruhr24 en Frankfurter Allgemeine verkondigden na afloop van PSV – Borussia Dortmund dat de Duitse topclub matig voor de dag kwam in het Philips Stadion.

Genoemde media concludeerden vrijwel meteen dat Borussia Dortmund uit een ander vaatje zal moeten gaan tappen 13 maart om het PSV van Peter Bosz van zich af te houden. Tegelijkertijd stelden BILD, Sky Deutschland, Sportschau, Ruhr24 en Frankfurter Allgemeine ook vast dat het Borussia Dortmund van trainer Terzic met dit elftal niet zoveel te zoeken heeft in de kwartfinale van de Champions League.

PSV heeft in ieder geval respect afgedwongen bij de Duitse media na de wedstrijd tegen Borussia Dortmund in het eerste deel van Nederlands-Duitse tweeluik in de achtste finales van de Champions League. Maar ook bij de spelers van de club uit het Ruhrgebied. Die conclusie trekt Peter Bosz na een onderonsje met Dortmund-speler Julian Brandt.

Brandt, die in de tweede helft als invaller voor Marco Reus binnen de lijnen kwam, zocht Bosz meteen op na het laatste fluitsignaal in het Philips Stadion. “Hij heeft me verteld wat hij vond PSV vond, ja”, aldus Bosz, die in het seizoen 2017/2018 enkele maanden werkte met Brandt. “Maar ik ga hier niet herhalen wat hij zei, want dan gaan mijn spelers naast hun schoenen lopen. Het was dus positief.”

Bosz waarschuwde vooraf al voor het gevaar van Brandt. “Ik kan de jongens vertellen dat de mensen daar hard schreeuwen, maar of ze daar beter van gaan spelen, dat weet ik niet”, lacht hij. “Ik heb er vertrouwen in dat we het over drie weken kunnen doen”, aldus Bosz in onderstaande video, waarin hij ook spreekt over de complimenten van Julian Brandt.


Vorig artikelIn beeld | De analyse van Valentijn Driessen, die rept over géén én voldoende kansen
Volgend artikelStrafschop PSV zit Dortmund nog altijd niet lekker: ‘We moeten dit niet accepteren’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in