Home Nieuws Lyrische Bosz kreeg duidelijke boodschap mee binnen PSV: ‘Hij is geen rechtsbuiten’

Lyrische Bosz kreeg duidelijke boodschap mee binnen PSV: ‘Hij is geen rechtsbuiten’

3474
0

PSV is nagenoeg rond met Ismael Saibari over zijn nieuwe contract. De club wenst het contract van de veelbelovende Saibari open te breken en te verlengen.

De verlenging zal tot en met de zomer van 2028 gaan plaatsvinden dus in principe stelt PSV zich veilig van het aanblijven van de talentvolle aanvaller, alsmede weet de club zich te verzekeren van een meer dan stevige transfersom.

Peter Bosz is er maar wat blij mee. Bosz gaf dinsdagmiddag aan hoe hij tegen de jonge middenvelder aankeek. “Heel eerlijk: ik kende die jongen eigenlijk niet zo goed”, bekent Bosz, die deze zomer Saibari diende af te remmen toen hij zijn vakantie eerder wilde onderbreken om mee te kunnen reizen naar het trainingskamp in Oostenrijk. Bosz besloot Saibari niet mee te nemen om te kunnen bijkomen van zijn drukke interlandperiode.

Dinsdagmiddag legde Bosz uit hoe hij meer informatie kreeg over de eigenlijke positie van Saibari. “Ik heb hem onder Ruud zien debuteren als rechtsbuiten, meen ik. Toen ik kwam, had ik dat ook in mijn hoofd zitten. Maar ze zeiden hier tegen me: nee, het is echt een aanvallende middenvelder. Ik ben met hem gaan werken en toen leerde ik hem pas echt kennen.”

Al liet dat nog even op zich wachten, vertelt Bosz over de in Spanje geboren voetballer die afgelopen zomer met Marokko de titel pakte op het Afrikaans kampioenschap onder 23 jaar. “Hij had tot aan de finale doorgespeeld. Ik heb hem twee weken vakantie gegeven, maar hij belde mij na één week op of hij weer mocht beginnen. Hij was bang dat hij achterop zou raken. Ik heb hem dat gelukkig uit zijn hoofd kunnen praten. Tenminste, ik zei gewoon ‘nee'”, zei Bosz met een knipoog.

Inmiddels is de trainer lyrisch over de jonge aanvallende middenvelder. “Hij is teruggekomen en maakte vanaf het begin een frisse en scherpe indruk. Hij doet het hartstikke goed. Hij maakt veel minuten bij ons, hij ontwikkelt zich goed, heeft gescoord, geeft assists. Hij brengt een fysiek mee wat je bijna niet ziet in Nederland. Hij is een fysiek sterke speler die dat koppelt aan een goede techniek. Een heel interessante speler”, aldus Peter Bosz over Ismael Saibari.


Vorig artikelShurandy Sambo wil PSV niet transfervrij verlaten
Volgend artikelPeter Bosz steekt de draak met uitspraken Van Hanegem: ‘Ik schijn dat niet te mogen zeggen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in