Home Nieuws Bosz lyrisch over Lang maar tegelijk ook kritisch op veel spelers: ‘Overdreven,...

Bosz lyrisch over Lang maar tegelijk ook kritisch op veel spelers: ‘Overdreven, daar moeten we echt lering uit trekken’

1277
0

Peter Bosz is blij met het punt dat PSV uit het vuur heeft weten te slepen tegen Sevilla, maar had toch liever gewonnen.

Jordan Teze zorgde er in extremis voor dat Bosz en zijn ploeg niet tegen een nederlaag in het Philips Stadion aanliepen. Luuk de Jong had PSV in de slotfase al naast Sevilla geschoten, echter kwamen de Spanjaarden direct hierna alweer op een 1-2 voorsprong.

“Je komt twee keer terug, maar we wilden hier natuurlijk winnen”, zegt Bosz voor de camera van RTL. “Uiteindelijk wordt het nog gelijk in de blessuretijd. Daar moet je dan blij mee zijn. Ook als je de stand in de groep ziet. Door de zege van Lens op Arsenal staat het nu allemaal heel dicht bij elkaar.”

Met name de tweede helft was enorm enerverend, zo zag ook Bosz. “Het ging alle kanten op, zij begonnen beter, daarna namen wij het initiatief en begonnen we te voetballen. Maar ook bij vlagen overdreven, want soms moet je de bal ook gewoon weg peren als je onder druk komt te staan. Dan willen wij altijd nog die voetballende oplossing hebben. Daar moeten we echt lering uit trekken: wanneer ga je wel voetballen en wanneer niet.”

Volgens Bosz was Noa Lang de absolute uitblinker. “Via hem kwamen we wel vaak door. Hij speelde geweldig. De emoties gingen alle kanten op. Ik denk dat als je niet voor PSV bent, je een hele leuke wedstrijd hebt gezien.”

“Het is een stokpaardje van me: het gebeurt zo vaak dat er na een goal een snelle tegengoal valt in Europa”, vervolgt de trainer van PSV. “Daar probeer je je tegen te wapenen. We worden afgestraft op dingen waar je in de Eredivisie nog weleens mee wegkomt.”


Vorig artikelLuuk de Jong houdt gemengde gevoelens over na knotsgekke tweede helft tegen Sevilla
Volgend artikel‘Onbetrouwbare’ André Ramalho lijkt kruit nu wel verschoten te hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in