Home Nieuws Bosz ergert zich aan regels voor Jong PSV in Keuken Kampioen Divisie:...

Bosz ergert zich aan regels voor Jong PSV in Keuken Kampioen Divisie: ‘Te gek voor woorden’

1460
0

Peter Bosz hekelt de huidige regelgeving voor beloftenploegen in de Keuken Kampioen Divisie.

De trainer van PSV vindt het ‘belachelijk’ en ‘onvoorstelbaar’ dat geblesseerde spelers uit de hoofdmacht niet hun revalidatieperiode kunnen afsluiten bij Jong PSV, zo schrijft Voetbal International.

Naast de Eindhovense beloftenploeg, spelen ook Jong Ajax, Jong AZ en Jong FC Utrecht hun wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Geblesseerde spelers of spelers die weinig minuten maken in het eerste elftal kunnen door de huidige regelgeving geen wedstrijdritme opdoen bij een Jong-team.

Mauro Júnior en Armando Obispo zijn bij PSV op de weg terug na lang blessureleed. Bosz had het duo speelminuten willen geven in de Keuken Kampioen Divisie, maar doordat beide spelers te oud zijn om voor de beloftenploeg in actie te komen, zit dit er niet in.

Alleen spelers die geboren zijn op of na 1 januari 2002 mogen wedstrijden voor een beloftenploeg in de KKD maken. In aanloop naar het Eredivisie-duel met PEC Zwolle van aanstaande zondag ging Bosz in op de belangen van PSV en KKD-clubs.

“Ik begrijp best dat er tegenovergestelde belangen zijn, maar clubs zijn gewoon bang om niets”, zo wordt de trainer geciteerd door VI. “Wij laten Isaac Babadi een keer meedoen tegen Willem II en dan verliest Jong PSV ook gewoon met 3-0.”


“Waarmee halen de Jong-teams vaak de beste resultaten? Meestal met jonge spelers die voor hun kans vechten en keihard werken om op te vallen”, vervolgt Bosz. “Geblesseerde spelers willen ritme opdoen, dat is hun belang. Waar hebben we het hier nou over?”

Bosz vindt het ‘onvoorstelbaar’ dat KKD-clubs het tegenhouden dat spelers als Mauro Júnior en Obispo nu geen wedstrijdritme op kunnen doen bij Jong PSV. “Waar moeten zij anders spelen? In vriendschappelijke duels, waardoor wij weer andere spelers moeten belasten? Vroeger kon dit gewoon via een dispensatieregeling en nu kan dat niet meer. Te gek voor woorden is het.”

Bosz is van mening dat geblesseerde spelers ritme op laten doen bij het beloftenelftal, ook in het belang van het Nederlandse voetbal kan zijn. “Straks heeft Jordan Teze iets en moet ik Shurandy Sambo misschien inzetten bij een Champions League-wedstrijd. Dit terwijl hij minder ritme heeft, omdat hij niet meer bij Jong PSV mag meedoen.”

De 59-jarige trainer haalt aan dat hij ook in een commissie van de KNVB heeft gezeten en ‘best snapt hoe het werkt’. “Clubs geven aan dat ze zich niet kunnen voorbereiden omdat ze niet weten tegen wie ze spelen. Nou, wij weten ook niet wie er zondag bij PEC allemaal spelen. Clubs denken in eigenbelang.”


Vorig artikelTeken aan de wand: Isaac Babadi niet in 23-koppige selectie Jong Oranje
Volgend artikelKwakman ziet PSV’er aan kritiek ontsnappen: ‘Dan pikken ze altijd Ramalho eruit’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in