Home Nieuws Boscagli wijst naar Ihattaren: ‘Hij moet het accepteren en leren’

Boscagli wijst naar Ihattaren: ‘Hij moet het accepteren en leren’

1548
0

De spelersgroep van PSV is net als de technische staf en de directie van de club volop bezig met Mo Ihattaren.

Iedereen binnen en rond PSV wil dat Ihattaren beter gaat presteren. Ook Olivier Boscagli. Opbouwende kritiek; zo kunnen we de uitspraken van Olivier Boscagli het beste interpreteren.


De Fransman denkt te weten waarom Mohamed Ihattaren een moeizaam seizoen doormaakt. De Franse verdediger, die dit seizoen uitblinkt in de defensie en op het middenveld, denkt dat het 4-2-2-2-systeem waarin PSV dit seizoen speelt, niet makkelijk is Ihattaren.

In een uitgebreid interview met Voetbal International, komt het huidige 4-2-2-2-systeem van PSV ter sprake. “Het is voor de aanvallers wat lastiger dan voor de rest, omdat er bij de pressing meer van hen wordt verwacht”, vertelt Boscagli over de formatie waarin PSV dit seizoen onder Roger Schmidt speelt. “Maar we hebben er veel tijd aan gespendeerd en het wordt steeds beter. Ik snap wel als je zegt dat het er soms nog onwennig uitziet.”

“Neem Mo Ihattaren. Voor mij is hij een echte nummer 10. Dat hij dan moet wennen als een van de twee ‘half 10’en’ of als aanvaller vind ik logisch. Hij moet het accepteren en leren. Ik ken de Hollandse speelstijl, jullie willen altijd vanuit balbezit aanvallen. Dat is mooi, maar er zijn meer manieren die naar succes leiden”, aldus Olivier Boscagli over zijn jonge ploeggenoot.