Home Nieuws Boscagli en Viergever overtuigen Schmidt en kunnen rekenen op nieuwe basisplaats

Boscagli en Viergever overtuigen Schmidt en kunnen rekenen op nieuwe basisplaats

1941
0

Roger Schmidt is blij verrast met de ontwikkeling van Olivier Boscagli op het middenveld.

De Fransman speelt een prima seizoen en is tot op heden eigenlijk onomstreden geweest op zijn positie in de defensie en dat geldt ook voor zijn nieuwe positie op het middenveld.


Roger Schmidt is zeer te spreken over de ontwikkelingen op het middenveld en lijkt te willen vasthouden aan de nieuwste formatie.

In Venlo lijkt er opnieuw niet getornd te worden aan de basisopstelling zoals Schmidt tegen Heracles startte. Boscagli speelde afgelopen weekend tegen Heracles Almelo dus weer op het middenveld en Schmidt was blij met hoe de Fransman dat invulde.

Met de weer teruggekeerde Ibrahim Sangaré is Schmidt er nog niet uit wie tegen VVV naast Pablo Rosario staat. De middenvelder uit Almere is simpelweg onomstreden onder Schmidt.

‘Olivier heeft laten zien dat hij een goede middenvelder is. Het is goed om veel spelers te hebben. Bijna iedereen is fit. We zullen niet veel wijzigen, maar over een paar opties moeten we nadenken.’

Mauro Júnior, Ryan Thomas en Maxi Romero ontbreken nog altijd. Boscagli speelde dit seizoen voornamelijk als verdediger, maar kan zich dus ook als middenvelder laten zien. Daarover zei Schmidt vrijdagmiddag: ‘Negentig procent van de wedstrijden was hij centrale verdediger. We hadden hem nu nodig op het middenveld, daar heeft hij kwaliteiten voor. Ik zie hem niet als linksback. Hij moet centraal spelen, dat kan in de verdediging en op het middenveld.

Ook Nick Viergever is weer helemaal terug en de laatste weken weer zeker van een basisplaats na eerder geblesseerd te zijn geweest. Schmidt was ook over Viergever positief. ‘Hij geeft ons fysieke kracht achterin en is een snelle speler. Hij doet het goed en bezorgt ons veel ervaring.’