Home Nieuws Boscagli aast op revanche én op basisplaats naast Baumgartl

Boscagli aast op revanche én op basisplaats naast Baumgartl

702
0

Olivier Boscagli heeft grootste plannen voor het nieuwe seizoen.

De Fransman aast op revanche en denkt te weten naast wie hij een basisplaats kan veroveren voor het volgende seizoen. De Franse linksback kon de verwachtingen in zijn eerste seizoen bepaald niet waarmaken en werd in één adem genoemd met Lato wat mislukte transfers aangaan maar hij hoopt onder trainer Roger Schmidt op een nieuwe kans.

De 22-jarige Fransman wil een basisplaats veroveren, liefst als centrale verdediger en het liefste naast Timo Baumgartl.

“Ik wil de nieuwe coach overtuigen dat ik er komend seizoen veertig, vijftig wedstrijden voor hem, de ploeg en de hele club kan staan”, zegt Boscagli tegen het Eindhovens Dagblad. “En als team willen we prijzen pakken natuurlijk.”

Zijn eerste jaar in Eindhoven verliep teleurstellend en dat besef is er maar al te goed. Daarover zegt de verdediger: “Nooit kwam ik echt tot een hele serie basisplaatsen achter elkaar. Wel was het pas mijn eerste jaar in het buitenland en nu wil ik meer. Bij voorkeur als centrale verdediger, dat is toch de plek waar ik me het meest prettig voel. Ik denk dat ik in balbezit iets kan creëren, het team opties kan geven en met een lange bal het spel snel kan verplaatsen. Ook onder druk, ja.”

De positie van linksback heeft hij ook nog niet uit z’n hoofd gezet maar de voorkeur voor de centrale positie is daar. “Als ik als linksback moet spelen, doe ik dat natuurlijk ook graag”, vervolgt Boscagli. “Vorig jaar moest ik het team soms uit de brand helpen door op die plaats het beste te geven.” Hij heeft bij PSV een goede klik met Timo Baumgartl. “We kunnen bij elkaar terecht als het nodig is en het zou mooi zijn als we eens het defensieve centrum van PSV kunnen vormen. Als je elkaar goed aanvoelt, is dat absoluut een plus”, besluit de Fransman tegenover het ED over het nieuwe seizoen en zijn verwachtingen.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here