Home Nieuws ‘Borrusia Dortmund is een logische vervolgstap voor Donyell Malen’

‘Borrusia Dortmund is een logische vervolgstap voor Donyell Malen’

1252
0

Niet FC Barcelona of Juventus maar Borussia Dortmund moet de volgende club van Donyell Malen worden.

Malen is momenteel nog niet in topvorm na zijn blessure en lijkt veel opgelegde kansen te missen maar feit is en blijf dat de spits absoluut de potentie voor de Europese top heeft.

“Ik vind Malen een supermoderne aanvaller die niet heel afhankelijk is van spelers om zich heen. Hij is zelf in staat kansen te creëren”, zegt Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International.

“Wat ik in zijn voordeel vind spreken, is dat hij een echte spits is. Hij is geen linksbuiten die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan, zoals bijvoorbeeld Memphis Depay. Malen heeft ook wel wat wedstrijden op de flanken gespeeld”, analyseert van Hooijdonk.

Van Hooijdonk denkt dat Malen in de toekomst uit kan groeien tot de eerste pits van het Nederlands elftal maar dan moeten er nog een paar stapjes gezet worden. “Je hebt natuurlijk altijd te maken met de ontwikkeling van andere aanvallers, maar Malen zien als dé toekomstige spits van Oranje in de komende jaren vind ik geen gekke gedachte. Ik vind dat hij veel heeft om ook op dat hoge niveau te slagen.”

Studio Sport analist van Hooijdonk voorziet een verrassende stap voor Malen: de Bundesliga.

“Malen moet dus naar een club gaan waar hij zeker de eerste spits is. Alleen door veel te spelen wordt hij nog volwassener. Daar moet hij dus rekening mee houden in zijn keuze. Als topscorer van PSV en als spits van Oranje kom je ergens goed binnen.”

“Waar ik hem zie spelen? Ik denk aan een club als Borussia Dortmund. Geen absolute wereldtop, maar het schurkt daar wel tegenaan”, vervolgt Van Hooijdonk. “Als hij bij zo’n club de vaste spits is en daar ook veel scoort, dan maakt hij de stap naar de echte top. Die tussenstap is soms nodig om uiteindelijk bij die wereldtop te komen. Het zit in Malen daar uiteindelijk ook te komen. Ik ken hem verder niet, maar die gedrevenheid straalt hij wel uit.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here