Home Nieuws Bondscoach Koeman enthousiast over PSV debutanten

Bondscoach Koeman enthousiast over PSV debutanten

21
0
Ronald Koeman is na de interlandperiode erg enthousiast over de PSV debutanten Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Steven Bergwijn.

Met name het spel van Bergwijn kan Koeman bekoren. “Steven is een geweldige speler. Hij heeft gevoel voor positie, kan links en rechts in de aanval spelen. Dat bewees hij eerder bij PSV en je zag het tegen België opnieuw nadat hij inviel”, vertelt Koeman aan De Telegraaf.

Koeman is tevreden over het aanvallende werk dat Bergwijn heeft verricht. “Tegen Duitsland kwam hij iets minder uit de verf. Hij vulde toen zijn verdedigende taken af en toe niet helemaal goed in. Maar van de vier debutanten bij Oranje is Steven op dit moment volgens mij het verst in zijn ontwikkeling.”

Alle debutanten hebben een goede indruk achtergelaten op Koeman. “Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario bevestigden dat ik de juiste keus heb gemaakt om ze te selecteren. Toen ik tekende als bondscoach wist ik niet dat zich zoveel talent zou aandienen bij het Nederlands elftal, met zo’n zes, zeven talentvolle jongens onder de 22 jaar.”


Facebook Comments