Home Nieuws Bondscoach Jong Oranje lovend over Gakpo en verwacht selectie voor ‘grote’ EK

Bondscoach Jong Oranje lovend over Gakpo en verwacht selectie voor ‘grote’ EK

154
0

Cody Gakpo maakt momenteel veel indruk bij Jong Oranje en is hard op weg naar het EK van aanstaande zomer.

De bondscoach van Jong Oranje is dan ook lovend over Gakpo maar inmiddels is ook Frank de Boer erg te spreken over het spel van de jonge Eindhovenaar.


“Cody speelde heel erg goed. Hij heeft de afgelopen jaren een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Hij heeft speciale kwaliteiten. Een schijnbeweging met het bovenlichaam en dan glijdt-ie er weer langs met zijn grote voeten. Dat is geweldig om te zien”, aldus Van de Looi.

“Ik was blij dat hij er na zijn blessure net op tijd bij was. Ik heb ook uitgebreid met de trainer van PSV besproken hoe we het zouden doen. Roger Schmidt legde nul beperkingen op. We lieten hem in de eerste wedstrijd bewust buiten de basis om hem het tweede en derde duel sowieso te kunnen gebruiken.”

Het zou Van de Looi niet verbazen als De Boer Gakpo meeneemt naar het EK. “Wat betreft Cody zou dat zeker kunnen, maar er zijn meer gegadigden. Het is niet alleen dat je als tegenstander alleen hem in de gaten moet houden, er zijn er nog wel een paar. Daar profiteert hij maximaal van.”