Home Nieuws Bondscoach Jong Oranje: ‘Ihattaren is niet wedstrijdfit’

Bondscoach Jong Oranje: ‘Ihattaren is niet wedstrijdfit’

1021
0

Mo Ihattaren maakt een moeizame periode door bij PSV. Zijn ontwikkeling lijkt te stagneren en het niet selecteren voor Jong Oranje is daar een voorbeeld van.

Ihattaren zat wel bij de voorselectie, maar gaat niet mee naar Boedapest. Volgens Van de Looi, die op zondag nog contact had met Roger Schmidt, zijn daar meerdere argumenten voor aan te dragen. Hij spreekt van een moeilijk besluit. Het niet selecteren van Ihattaren is een grote tegenvaller te noemen.


Er klinken al geluiden door dat Ihattaren er over zou denken toch voor Marokko te gaan kiezne. Bondscoach van de Looi licht zijn besluit toe en dan klinkt tussen de regels door dat Ihattaren gewoon niet fit genoeg is.

“Er komt van alles ter sprake. Maar we gaan naar een EK. Daarin geef ik de voorkeur aan spelers die weten hoe we werken en spelen. En ook aan spelers die wedstrijdfit zijn. Dat zijn twee dingen die bij Mo op dit moment minder aanwezig zijn. Wij hebben ook maar twee dagen om ons voor te bereiden. Dat neemt niet weg dat ik Mo een groot talent vind. Maar we beoordelen hem net zoals andere grote talenten. En wat betreft die andere zaken: Mo heeft vooral bij het grote Oranje gezeten. Het is dus niet aan mij om daar op in te gaan.”

Van de Looi gaat verder: ‘Mo stond niet voor niks op de voorlopige lijst. Het betekent dat hij een potentiële speler voor Jong Oranje is. Hij heeft nog niet eerder voor Jong Oranje gespeeld. We hebben dadelijk twee dagen voordat we gaan spelen. De spelers komen op zondag en maandag binnen. Op maandag hebben we een training en een reisdag en op dinsdag een laatste training. Dat betekent dat we heel kort de tijd hebben om ons voor te bereiden op Roemenië. Daardoor heb je in de selectie de voorkeur voor spelers die eigenlijk al weten hoe het werkt in Jong Oranje, die er vaker gespeeld hebben en bekend zijn met de speelwijze.’