Home Nieuws Bondscoach Deschamps lovend en wijst naar ontwikkeling bij PSV: ‘Olivier Boscagli snel...

Bondscoach Deschamps lovend en wijst naar ontwikkeling bij PSV: ‘Olivier Boscagli snel international van Frankrijk’

12573
0

Olivier Boscagli staat er erg goed op bij de Franse bondscoach. Didier Deschamps liet zich woensdagmiddag lovend uit over de 26-jarige PSV’er.

Boscagli speelde een uitermate goed seizoen met PSV en staat inmiddels in de belangstelling van een aantal Franse en Italiaanse clubs. Een club als Olympique Lyon zou Boscagli maar al te graag willen binnenhalen maar weet dat de verdediger niet meer te betalen is voor de omlaag gevallen voormalige Franse topclub. Ook bij Olympique Marseille staat Olivier Boscagli op het lijstje weten Franse media.

In Italie prijkt de naam van Boscagli voornamelijk op de lijst bij Napoli en Internazionale. Boscagli gaat in ieder geval binnen afzienbare tijd mogelijk zijn debuut maken voor Frankrijk. Didier Deschamps, de bondscoach van Les Bleus, heeft op de persconferentie van woensdag onthuld dat de verdediger van PSV in de gaten wordt gehouden. De Franse bondscoach is dan ook lovend over Boscagli en zijn ontwikkeling bij PSV.

“We houden veel spelers in de gaten, ook in het buitenland. Ook iemand als Boscagli is natuurlijk bij ons bekend”, aldus de bondscoach van Frankrijk in gesprek met De Telegraaf.

De linker centrale verdediger, die al speelde voor diverse Franse jeugdelftallen, werd in 2019 door PSV overgenomen van OGC Nice en beleefde magere eerste jaren in Eindhoven. De kwaliteiten van de Fransman zijn echter dusdanig groot dat geen coach feitelijk meer om Boscagli heen kan.

“Voor een Franse speler heeft hij een atypische route gekozen, maar we volgen ook hem. Hij heeft een goed seizoen gespeeld bij PSV. Alleen is de concurrentie natuurlijk heel erg groot. Er zijn heel veel Franse spelers die het goed doen in grote competities”, aldus Deschamps.

De centrale verdediger beschikt over een contract tot medio 2025 bij PSV, waardoor het voor PSV zaak is om komende zomer mee te werken aan een vertrek of het risico nemen dat Boscagli in 2025 gratis de deur uitloopt. PSV is voornemens de Franse verdediger langer te binden maar daarover bestaat nog geen duidelijkheid. Deschamps sprak met de internationale media in het kader van Nederland – Frankrijk. Die wedstrijd wordt komende vrijdag gespeeld in Leipzig. De aftrap is om 21.00 uur.


Vorig artikelValentijn Driessen haalt uit naar eigen redactie en roept op tot veel Gullit look-a-likes in Leipzig
Volgend artikel‘PSV gaat in het nieuwe seizoen weer de eerste 8 wedstrijden winnen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in