Home Nieuws Boegbeeld Dumfries denkt aan PSV: ‘Eerst contract verlengen, dan vertrekken’

Boegbeeld Dumfries denkt aan PSV: ‘Eerst contract verlengen, dan vertrekken’

1941
0

Denzel Dumfries werd twee jaar geleden aanvoerder van PSV door gewoon zichzelf te zijn en onverzettelijkheid te tonen.

Twee jaar later is de verdediger nog steeds zichzelf en zeker ook gegroeid in zijn rol. Dumfries is net als Luuk de Jong en Georginio Wijnaldum een boegbeeld geworden. Sportief is er maar één doel. En dat is pas vertrekken met een kampioenschap op zak.


Maar clubman Dumfries is ondanks zijn uitgesproken vertrekwens momenteel wel met PSV in gesprek over het verlengen van zijn Pas in 2023 aflopende verbintenis.

‘We zijn in gesprek en het is de bedoeling dat we gaan verlengen’, zegt Dumfries in gesprek met Voetbal International.

‘Contractverlenging betekent niet automatisch dat ik langer blijf. Mijn belang is nu het PSV-belang, maar daarnaast heb ik mijn eigen carrière. Daarin staat ook een nieuwe stip aan de horizon. Als corona niet had toegeslagen, had ik misschien al ergens anders gespeeld. Dat is niet gebeurd en ik ben heel blij bij PSV, maar ik voel wel dat ik als voetballer en als mens klaar ben voor een stap naar het buitenland.’

Kort gezegd komt het natuurlijk neer op een half jaar lang extra salaris en wat tekengeld en daaropvolgend een nog hogere transfersom voor PSV. Club en speler weten hoe het werkt en dat geldt ook voor zaakwaarnemer Mino Raiola.

‘De Premier League en de Bundesliga passen bij mijn spel’, stelt de aanvoerder over zijn toekomst. ‘Ik zie de koppen alweer voor me, maar ik vind dat ik het mag zeggen en ik denk dat iedereen ook wel kan zien dat ik er klaar voor ben. Ik heb vier jaar op het hoogste niveau in Nederland en meer dan honderd wedstrijden voor topclub PSV gespeeld. Het is straks tijd voor de volgende stap. Vertrekken met een kampioenschap. Die titel moet de kers op de taart worden’, aldus de vastberaden verdediger, die zich vorige week tegenover de NOS voor het eerst openlijk uit wist te spreken over een vertrek bij ‘zijn’ PSV.


Facebook Comments