Home Nieuws Bodø/Glimt geeft complimenten aan ‘Champions League team’ PSV maar heeft genoeg gezien...

Bodø/Glimt geeft complimenten aan ‘Champions League team’ PSV maar heeft genoeg gezien en kiest de aanval

3719
0

Gentlemen als hij is, kiest de trainer van de Noorse tegenstander Bodø/Glimt ervoor PSV op de troon te zetten. In zijn ogen is PSV een Champions League waardige tegenstander te noemen.

Trainer Knutsen heeft de afgelopen weken de wedstrijden van PSV geanalyseerd en heeft daar waarschijnlijk enkele conclusies uitgetrokken. Als PSV een ploeg als Rangers onder druk zet, blijkt dat het een prima wedstrijd kan leveren maar zodra de tegenstander hetzelfde trucje bij dit PSV toe weet te passen, ontstaat er een situatie waar PSV fans niet blij van worden. Rangers FC was in Eindhoven feller en agressiever dan PSV en trok de 0-1 over de streep. In Enschede deed FC Twente er nog een schepje bovenop en de uitkomst alsmede het veldspel spraken boekdelen. En dus gaat Knutsen tegen PSV voor aanvallend voetbal.

‘We spelen op de aanval, dat is hoe wij altijd willen spelen’, zei Knutsen woensdag op de gebruikelijke persconferentie tegenover media als VI en de Telegraaf. ‘We analyseren de kwaliteiten van onze tegenstanders, maar bekijken altijd hoe we zoveel mogelijk ons eigen spel kunnen blijven spelen. We gaan ons niet terugtrekken en alleen maar verdedigen’, aldus de trainer van de Noren.

‘Tegen Zagreb lieten we zien tot waartoe we in staat zijn. Ik wil jullie er daarbij ook even aan herinneren dat Dinamo Zagreb Chelsea heeft verslagen in de eerste wedstrijd van de groepsfase’, aldus Knutsen.

Knutsen prijst PSV. ‘Zij hebben zoveel kwaliteiten in de selectie dat ik niet weet bij wie ik moet beginnen. PSV heeft net als Arsenal een team dat Champions League-waardig is. Maar iedereen die ons kent, weet dat we uitgaan van onze eigen kracht. Dat hebben we vaker in Europa laten zien. We willen nu ook weer laten zien hoe competitief we kunnen zien.’ De Noren missen wel hun topscorer. ‘Dat Pellegrino er niet bij is, is een groot gemis. Maar we moeten ermee dealen en we hebben in oplossingen gedacht’, besluit Knutsen.


Vorig artikelLuuk de Jong mist nog vier wedstrijden: ‘Pas terug na de interlandperiode’
Volgend artikelDe reputatie van PSV in Noorwegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in