Home Columns Blunderende Drommel mag zich gelukkig prijzen bij PSV, steeds wordt doelman in...

Blunderende Drommel mag zich gelukkig prijzen bij PSV, steeds wordt doelman in bescherming genomen

744
1

Joël Drommel was onbedoeld toch weer bijna de meest besproken speler van Sparta – PSV.

De afgelopen dagen veel besproken doelman blunderde weer ouderwets bij de aansluitingstreffer van Sparta maar voorkwam ook met een katachtige redding de 2-2. Verrassend genoeg bleek Drommel in het bekertoernooi de eerste doelman te zijn voor Ruud van Nistelrooij. Drommel had lang niets te doen tegen Sparta, maar ging na een dik uur spelen toch flink de fout in bij een hoge voorzet. Het bracht Sparta terug in de wedstrijd maar Drommel voorkwam later erger. Is Drommel op dit moment goed genoeg om met PSV het KNVB bekertoernooi te winnen? Het antwoord luidt nee. Op dit moment niet. Het is en blijft behelpen met Drommel.

Van alle doelmannen die in de winterstop bijvoorbeeld in actie kwamen tegen de Italiaanse Serie A club Sassuolo, maakte Drommel de minste indruk. Toch mag de doelman uit Bussum nog niet helemaal worden afgeschreven want het talent is daar, zagen we bij de redding die de 2-2 voorkwam. Wel is er te vaak sprake van onzekerheid bij de doelman. Zie de 1-2 van Sparta, waarbij onzekerheid de grootste factor speelt.

“Drommel en PSV kwamen uiteindelijk met de schrik vrij, waarbij het de vraag is wat het foutje met de doelman en zijn trainer doet”, schrijft Rik Elfrink in het Eindhovens Dagblad. “In de absolute slotfase liet hij tóch zien wat hij kan, want met een fantastische redding hield hij Sparta van scoren af.”

“Van Nistelrooij zei eerder deze week dat Drommel dit seizoen zijn bekerkeeper is en zal daar normaal gesproken aan vasthouden, hoewel Walter Benitez in het Philips Stadion de eerste goalie is. Vorig seizoen moest Drommel onder Schmidt in april uit de goal en liep hij bijvoorbeeld de bekerfinale mis. Daarbij pakte de eerder gepasseerde Yvon Mvogo een hoofdrol”, aldus Elfrink.

De reactie van Ruud van Nistelrooij na afloop laat zich raden. De trainer neemt steevast iedereen flink in bescherming. Ook Joey Veerman, die tijdens PSV – Sparta foeterend van het veld stapt kan op veel bescherming en krediet rekenen. Echter kon Veerman enkele dagen later wel op de bank plaatsnemen. Of het één met het ander verband houdt, valt niet bewijzen. Terug naar Drommel en van Nistelrooij. “Joël weet zelf ook dat hij fout zat. Hij moet hard schreeuwen, zodat Branthwaite wegblijft. Of hij moet die bal hard wegstompen.”

“Maar vergeet niet dat hij ons in blessuretijd ook redt bij dat schot van Tobias Lauritsen”, verwees Van Nistelrooij naar een grote kans van Sparta vlak voor het eindsignaal, waarbij Drommel de bal uit de hoek tikte. “Dat was een wereldredding.” Van Nistelrooij voegde daaraan toe dat Drommel stappen heeft gemaakt. “Vroeger was het wel eens langer zichtbaar als hij een foutje had gemaakt. Nu bleef hij zelfverzekerd. Daar is hij wel in gegroeid. Na die fout pakt hij drie ballen zonder enige twijfel.”

Doelman Drommel mag zich gelukkig prijzen met een werkgever als PSV, waar iedereen maar dan ook iedereen de doelman al maanden achtereen in bescherming neemt. Uiteraard wordt een contractspeler niet afgevallen. Er moet en mag voor Drommel ruimte zijn om de rug te rechten en karakter te tonen om zich zo te revancheren voor een matig eerste seizoen in Eindhoven. In Eindhoven wordt ook al maanden achtereen bijna alles wat Drommel laat zien vergoelijkt. Blunders worden vaak ‘goed’ dan wel recht gepraat met verwijzingen naar wereldreddingen en steevast wordt er over Drommel gezegd dat het een superprof is. Echter geldt ook voor een superprof dat er niet geblunderd mag worden in de top van het topvoetbal. Na afloop van Sparta – PSV nam Luuk de Jong het als aanvoerder ook weer op voor Drommel. Luuk de Jong zag geen blunder en verwees naar de professionele houding van Drommel in zijn rol als tweede keeper.


Vorig artikelPers wijst naar absolute uitblinker: ‘Geeft Van Nistelrooij geen andere keus’
Volgend artikelAnalisten lyrisch: ‘In topvorm en fit is hij eigenlijk net zo goed als Gakpo’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in