Home Nieuws Blijft PSV een seizoen lang onrust bespaard? ‘Ik ben heel blij dat...

Blijft PSV een seizoen lang onrust bespaard? ‘Ik ben heel blij dat hij weggaat’

17657
4

Te klein voor een tafellaken en te groot voor een servet. Het vertrek van Xavi Simons bij PSV staat vast en daar vindt iedere PSV fan wel iets van, blijkt uit de vele reacties zondagmorgen.

Allereerst dient er naar de speler zelf gewezen te worden. Xavi Simons wilde niet langer voor PSV spelen. Punt. Dat is het vertrekpunt van het geheel rond de gewilde middenvelder, die een hele club in vertwijfeling achter zich laat en plots de gunfactor ook deels ziet wegvallen. De reacties van vele PSV fans zijn niet mals te noemen.

PSV heeft dit podium zelf gecreëerd door transferclausules in het vijfjarig contract met Simons op te nemen en daar in een later stadium zeer matig over te communiceren. PSV verliest een grote speler, zoveel is zeker maar over Xavi Simons kunnen we nog steeds communiceren dat de aanvaller in zijn prestaties op dit moment nog te klein te klein is voor een tafellaken en te groot is voor een servet. Simons presteerde bijzonder op de Eredivisie velden maar liet over de grens nauwelijks iets zien.

Het vertrek van Simons halverwege juli is een feit en meteen een opluchting te noemen. De kogel is door de kerk en PSV kan verder bouwen aan een elftal wat op jacht gaat naar successen. Xavi Simons zou aanvankelijk aan zijn tweede seizoen in Eindhoven beginnen, maar tevens ook zijn laatste seizoen. Gezien zijn ontwikkeling zouden er net als eerder rond Cody Gakpo een jaar lang transferperikelen de kop op steken. Zowel tot aan het volgende transferwindow in de winterstop, als na de winterstop tot aan het zomerse transferwindow.

PSV fan Pieter Van De Laar is in ieder geval niet rouwig om het vertrek van de middenvelder. Zijn reactie laat aan duidelijkheid niets te wensen over.

Het bewijs dat de voetbalwereld compleet is doorgeslagen. Er is een miljoenen worst voorgehangen vanuit de eigenaar en dat is niet te weigeren. Ik, als PSV fan, wens hem het allerbeste maar ik ben daarnaast heel blij dat hij weggaat. Ik zag het gespeculeer al weer voor me en dat zou minimaal tot de winterstop gaan duren. Alleen maar een bron van onrust binnen de club en veel spanning. Het kan een verschrikkelijk goeie speler worden, maar ik ben bang dat het nu een bloem is die gebroken is in de knop. Veel succes bij deze onrustige, decadente en bovenal onsympathieke club. Life goes on!


Vorig artikelOnberekenbare Xavi Simons zet stap waar niemand rekening mee hield en keert terug naar PSG
Volgend artikelKijkt Peter Bosz anders naar Joey Veerman? ‘PSV traint korter maar met hogere intensiteit dan onder Van Nistelrooij’

4 REACTIES

  1. Ik denk dat je juist meer onrust binnengehaald hebt met Noa lang.
    Ik ken hem uit de jeugd van Feyenoord en zie watvoor houding hij had bij Ajax/club Brugge en huidig Nederlands elftal…maak je borst maar nat. Voetballen ken hij wel.

  2. Ik ben blij dat hij we is, arrogante bal. Alles om het geld. Ik hoop dat hij het nergens gaat maken. Schandalig om een club zolang in onzekerheid te laten.

  3. Ik ben van mening dat het teveel om Xavi ging wat voor de club niet goed is. Dat hij nu weg is is voor zijn medespelers als voor de club een grote teleurstelling. Ik kan alleen maar hopen dat er voor een goede vervanger komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in