Home Nieuws Blessures geven nieuwe zekerheden maar teleurstelling blijft groot: ‘We hadden zes of...

Blessures geven nieuwe zekerheden maar teleurstelling blijft groot: ‘We hadden zes of zeven goals kunnen maken’

949
0

Roger Schmidt baalde flink van het puntverlies van PSV op bezoek bij SC Heerenveen. De Duitse coach was zichtbaar aangeslagen na de remise in Friesland.

Ondanks tal van kansen, vooral in de eerste helft, kwam de ploeg van Schmidt niet verder dan 1-1. Valt er dan niets positiefs te melden? Ja zeker wel. Het spel is namelijk prima tot goed te noemen en een blik zogenaamde reservespelers doet het meer dan voortreffelijk voor PSV.


“Ik ben duidelijk teleurgesteld. We waren beter, kregen veel kansen, maar in voetbal moet je op de juiste moment scoren. We hadden vier, vijf, zes of zeven goals kunnen maken. Uiteindelijk moet de bal in het net liggen, dat is cruciaal. Het is zonde dat we de spanning in de wedstrijd hielden”, zegt Schmidt voor de camera van ESPN.

“Als je alles onder controle hebt en niet de tweede goal maakt, krijgt de tegenstander altijd een kans om te scoren. Zij hebben gewacht op de counters, maar dat hoort uiteindelijk bij voetbal”, vervolgt Schmidt. PSV heeft nu al tien jaar niet gewonnen in Heerenveen. “Of Heerenveen een angstgegner is? Niet per se omdat we hier tien jaar niet hebben gewonnen, maar omdat we deze wedstrijd niet hebben beslist.”

Een aandachtspunt en een goed nieuws bericht is de blessuregolf die heeft aangetoond dat de reserves óók over het gewenste niveau beschikken, stelt ook Roger Schmidt na afloop tevreden vast.

PSV miste zondag Cody Gakpo, Noni Madueke, Eran Zahavi en Philipp Max, maar was duidelijk de betere ploeg in Heerenveen. Armindo Bruma en Ritsu Doan grijpen de laatste weken hun kans, terwijl ook Carlos Vinícius begint te scoren. Het stemt Schmidt ‘optimistisch’. “Wat de ploeg heeft laten zien de laatste weken, ook zonder die spelers, is top top”, zei Schmidt op de persconferentie in het Abe Lenstra Stadion. “Het is een compliment waard. Helaas hebben we niet opnieuw gewonnen.”

“De laatste weken waren heel belangrijk voor de selectie en de status van bepaalde spelers. Ze hebben het geweldig gedaan en laten zien dat ze klaar zijn om te spelen. Dat is een mooie situatie. Er is genoeg concurrentie”, besloot Roger Schmidt zijn visie op Sc – Heerenveen – PSV.