Home Nieuws Blessureperikelen voor Benfica: Jan Vertonghen mist wedstrijden tegen PSV

Blessureperikelen voor Benfica: Jan Vertonghen mist wedstrijden tegen PSV

2463
0

Benfica is niet ongeschonden uit de strijd met Spartak Moskou gekomen. De club uit Lissabon kent de nodige blessuregevallen en spelers met pijntjes.

Dat is zo vroeg in het seizoen opmerkelijk te noemen. Ook verdediger Jan Vertonghen staat aan de kant en zal niet tegen PSV in actie kunnen komen. De 34-jarige Belg heeft in het duel met Spartak Moskou een blessure opgelopen en staat zeker drie weken aan de kant, meldt het Portugese medium Record.

Vertonghen was in beide wedstrijden tegen de Russen basisspeler in een driemansdefensie, die de coach van Benfica hanteert. Mogelijk heeft dit gevolgen voor het te hanteren spelsysteem tegen PSV. In de met 2-0 gewonnen return in Lissabon viel hij echter halverwege uit. Vertonghen heeft een kleine spierscheuring in zijn dijbeen, schrijft de Portugese krant.

De eerste ontmoeting tussen Benfica en PSV is volgende week woensdag in het Estádio da Luz. De Portugese topclub komt een week later op bezoek in Eindhoven. De winnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here