Home Nieuws Björn van der Doelen mild voor Roger Schmidt, van der Doelen snapt...

Björn van der Doelen mild voor Roger Schmidt, van der Doelen snapt wisselbeleid Schmidt

950
0

PSV staat na een paar onrustige weken met mindere resultaten best onder hoogspanning.

Althans, de druk van buitenaf lijkt behoorlijk te worden opgevoerd en het past het ook bij een topclub om de druk op te voeren op momenten dat het niet loopt zoals nu bij PSV het geval is.


De kritiek op Roger Schmidt is in ieder geval niet van de lucht. Media, fans, analisten en journalisten wijzen grotendeels allemaal naar de Duitse trainer als het over de resultaten gaat.

Toch klinken er ook zalvende woorden aan het adres van Roger Schmidt. Bjorn van der Doelen kijkt naar de staat van het huidige PSV en is dan ook niet eens met PSV watcher Marco Timmer van Voetbal International, die geen ontwikkeling meer waar weet te nemen in het spel van PSV en dus terecht wijst naar Roger Schmidt.

‘Als je PSV ziet spelen tegen Sparta Rotterdam, PEC Zwolle en Go Ahead Eagles, dan hebben ze zoveel moeite om te winnen. Dat is zorgelijk en dan zeg ik: er zit geen ontwikkeling meer in het spel. Ik zie het op dit moment niet’, zei Timmer in de nieuwste editie van de Skiete Willy Podcast.

Björn van der Doelen kijkt er anders naar en heeft er wel een verklaring voor. Van der Doelen snapt zelfs waarom Schmidt zijn wisseltactiek zo wist in te richten als hij afgelopen maanden deed. ‘Het is energievretend geweest zoals ze gespeeld hebben. Dat heeft heel veel opgeleverd aan het begin van het seizoen. Nu begint dat zijn tol te eisen. Dat is met terugwerkende kracht een verklaring voor het wisselbeleid van Schmidt. Iedereen vroeg zich af waarom hij dat deed, maar hij voelde dus al aankomen dat het heel veel energie zou kosten.’

Van der Doelen gaat verder: ‘Je krijgt nu ook, dat ondanks dat ze beter spelen, ze in de slotfase een goal tegenkrijgen. Na de 2-0 tegen Ajax werkte dat ook mentaal door. Ze dachten: daar gaan we weer. Het is gewoon een optelsom’, aldus Bjorn van der Doelen in de nieuwste editie van de Skiete Willy Podcast.