Home Nieuws Björn van der Doelen geniet van afkeer van Bommel jegens Ajax

Björn van der Doelen geniet van afkeer van Bommel jegens Ajax

87
0

Mark van Bommel en Ajax is geen beste combinatie. Te pas en te onpas laat van Bommel weten helemaal niets met de club uit Amsterdam te hebben.

Op zijn beurt kan ex prof Bjorn van der Doelen daar reuze van genieten. Voormalig PSV Inside columnist geniet van zowel de speler als de trainer Mark van Bommel. Doelen ziet nog voor zich hoe Mark van Bommel in 2005 geheel op eigen kracht de Amsterdam Arena stil kreeg door drie keer te scoren tegen de Amsterdammers.


Björn van der Doelen denkt daarom niet dat de spelers van PSV zich op hoeven te laden voor het uitduel met Ajax. De oud-middenvelder verwacht dat mark van Bommel het vuurtje stevig zal opsteken deze week.

Van der Doelen haalt in gesprek met het Eindhovens Dagblad herinneringen op aan de Johan Cruijff Arena. “Ik vond het heerlijk voetballen tegen Ajax, zeker ook in de Arena, met die vijandigheid. Dat vond ik altijd erg lekker”, zegt hij tegen de krant uit Eindhoven.

De 1-3 overwinning, dankzij drie goals van Ruud van Nistelrooy op die doordeweekse woensdagavond in december 1999, was volgens Van der Doelen schitterend om mee te maken. “Er zat ook een goal tussen dat Ajax van achteruit wilde voetballen en wij van hun balverlies profiteerden, een mooie afstraffing van het typische Ajax-voetbal.”

Doelen denkt dat PSV dit weekend tot de tanden toe bewapend zal zijn en met het mes tussen de tanden zal gaan spelen. “Ik weet wel dat Mark een goede trainer is, dat zag je al toen hij nog voetbalde. Als geen ander beseft hij het belang van wedstrijden tegen Ajax. Het is van PSV een goede keuze geweest om hem trainer te maken.”

Voordat Van Bommel zijn PSV contract ondertekende in Eindhoven was hij ook met zijn vader op bezoek in Amsterdam waar hij op de vurelen van de Arena te horen kreeg dat hij welkom was maar niet de hartelijkheid en warmte voelde die PSV hem wel deed voelen. Jaren later is en blijft het een item, weet ook Bjorn van der Doelen: “Hun toon was dat hij blij moest zijn dat-ie als speler van Fortuna bij Ajax mocht spelen, dat is-ie nooit meer vergeten.”

 


Facebook Comments