Home Nieuws Binnen- en buitenlandse media hard voor Oranje: Voormalig PSV’ers zakken door het...

Binnen- en buitenlandse media hard voor Oranje: Voormalig PSV’ers zakken door het ijs

6531
0

Het Nederlands Elftal krijgt daags na de remise in en tegen Montenegro bakken kritiek te verwerken van binnen- en buitenlandse media.

Oranje speelde zaterdagavond met 2-2 gelijk tegen Montenegro. Dankzij de remise is het WK nog geen zekerheidje. Op 10 minuten voor het einde leek er nog niets aan de hand te zijn voor Oranje maar vervolgens ging het faliekant mis voor Oranje met de voormalig PSV’ers Denzel Dumfries, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Donyell Malen in de gelederen. De aanvaller en de verdediger waren eerder deze zomer nog succesvol op het Europese Kampioenschap voetbal maar zakten nu door de ondergrens, stellen de kranten in zowel binnen- als buitenland vast.

De kritiek is dan ook niet van de lucht voor alle Oranje internationals. Dit is meteen terug te zien in de cijfers die worden uitgedeeld door binnen- en buitenlandse media. In de goal krijgt Justin Bijlow ondanks een kleine flater bij de eerste tegengoal van de Montegrijnen nog een magere 6 toebedeeld. Daley Blind zakte finaal door de ondergrens in de verdediging en krijgt een 4 van Voetbal International. Voormalig PSV-speler Denzel Dumfries krijgt een 5. Ook de kranten in het buitenland zagen dat de spelers die afgelopen zomer succesvol waren nu door de ondergrens zakken. Er wordt hen verweten dat ze het niveau bij clubs als Borussia Dortmund en FC Internazionale niet weten door te trekken bij de nationale ploeg, al geldt dat voor Malen minder dan voor Dumfries, die in Duitsland bij Dortmund nog weinig indruk wist te maken.

De assist van Dumfries was voor veel analisten en media niet toereikend genoeg om een voldoende in de vorm van een 5,5 of hoger toebedeeld te krijgen. Op het middenveld is er ook voor Georginio Wijnaldum het cijfer 4. Slechts Memphis Memphis krijgt het cijfer 6. Donyell Malen daarentegen krijgt het cijfer 5 toebedeeld. De vele hakjes en trucjes van Memphis Depay kunnen eveneens op weinig waardering rekenen.

Cijfers Oranje: Justin Bijlow 6, Denzel Dumfries 5, Stefan de Vrij 6, Virgil van Dijk 6, Daley Blind 4, Davy Klaassen 5, Frenkie de Jong 6, Georginio Wijnaldum 4, Donyell Malen 5, Memphis Depay 6, Arnaut Danjuma 5,5.


Vorig artikelAlleen Wijnaldum krijgt het voor elkaar de vinger op de zere plek te leggen na wanprestatie Oranje: ‘Gemakzucht’
Volgend artikelVI: ‘De combinatie Raiola-Van Bommel zorgde bij Ihattaren voor gemakzucht’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in