Home Nieuws BILD over eerste trainingweek in Wolfsburg: ‘De genadeloze Van Bommel’

BILD over eerste trainingweek in Wolfsburg: ‘De genadeloze Van Bommel’

3084
0

Mark van Bommel maakt veel indruk in zijn eerste trainingsweek in Wolfsburg.

Media, fans en directie van de club volgen de trainingen op de voet en weten inmiddels hoe van Bommel te werk gaat. Het blijkt op z’n Duits te gaan en dat betekent lange trainingsdagen. De trainingen duren lang en zijn zwaar en dat is even wennen voor de spelers.


Ook de Duitse media volgen alles op de voet en willen niets van Mark van Bommel in Wolfsburg missen. ‘De genadeloze Van Bommel’, schrijft BILD. Van Bommel heeft tot nu toe vijf keer voor de groep gestaan bij Wolfsburg. Iedere trainingsessie duurt twee uur, meldt de krant. Dinsdag speelt Wolfsburg een oefenwedstrijd tegen FC Erzegebirge Aue, maar ook op de wedstrijddag trainen de spelers.

“Het zou leuk zijn als we tegen Aue al zien waar we aan gewerkt hebben. Het resultaat is van ondergeschikt belang”, zegt Van Bommel tegen BILD. “We kijken uit naar de wedstrijd en het is ook leuk dat er weer toeschouwers aanwezig kunnen zijn.”

Maximilian Arnold beaamt dat de trainingen van Van Bommel pittig zijn. “Het is extreem intens. Ik voel m’n benen nu al. Het is gek, dat had ik nooit gedacht. Je ziet ook wat Van Bommel zelf aan intensiteit meegeeft. Er wordt veel aandacht besteed aan de kleine dingen, dat is indrukwekkend. Als het op voetbal aankomt, is hij heel serieus en veeleisend. Hij probeert zijn ideeën heel duidelijk over te brengen op de spelers. Dat is goed, dat hebben we nodig.”


Facebook Comments Box